Tarjoamme yhteistyötä seuraavilla tavoilla:
Tekoälysovellusten suunnittelu ja prototypointi
- Yhteissuunnittelu: Tekoälysovellusten käyttöliittymien hahmottelu ja osallistava suunnittelu.
- Suunnittelumenetelmät: Ihmiskeskeisen tekoälyn periaatteiden konkretisointi suunnittelutyöhön, kehitysprosessin konsultointituki ja sopivien menetelmien valinta yhdessä.
- Prototypointi: Palveluidean konkretisointi ja nopea prototypointi palvelumuotoilun ja käyttäjäkokemussuunnittelun menetelmillä yhteistyössä yrityksen ja sidosryhmien kanssa.
Lisätietoja voit lukea täältä!
Tekoälysovellusten arviointi ja parantelu
- Asiantuntija-arviointi: Palvelu-/sovellusidean, konseptin tai prototyypin arviointi ihmiskeskeisen tekoälyn näkökulmista (esim. sosiaalinen kestävyys, käyttäjäkokemus, eettiset sudenkuopat).
- Sidosryhmät & käyttäjät: arviointi mahdollisten loppukäyttäjien tai muiden sidosryhmien toimesta, keskittyen kys. ryhmän vaatimuksiin ja odotuksiin.
- Tekninen arviointi: arviointi käyttöliittymän kannalta (tekninen toteutus, käyttäjän ominaisuudet, yms.)
Lisätietoja voit lukea täältä!
Tekoälyn etiikka ja kestävyys
- Asiantuntija-arviointi: Palvelu-/sovellusidean, konseptin tai prototyypin asiantuntija-arviointi eettisen tekoälyn ja kestävyyden näkökulmista (esim. yhdenvertaisuus ja reiluus, läpinäkyvyys, vastuullisuus, ihmisen autonomia, turvallisuus, liiketoimintamallin kestävyys, ekologinen jalanjälki).
- Eettisen tekoälyn ja kestävyyden periaatteiden konkretisointi ja operationalisointi suunnittelutyössä ja sovelluksen käytössä.
- Case-tutkimukset ja analyysit konkreettisista sovellusideoista tai jo toteutetuista tuotteista.
Lisätietoja voit lukea täältä!
Yhteistyömuodot (de minimis):
- Konsultointitoimenpiteet: Yrityskohtainen konsultointityö tuntimääräisenä (esim. 1–3h)
- Työpajat: Työpaja voi olla yrityskohtainen työpaja tai usean yrityksen yhteinen työpaja. Työpajat voivat olla kestoltaan koko päivän (7,5h) tai puoli päivää (3h)
- Yrityskohtainen sovellussuunnittelu, kehitys- tai käyttäjätutkimustyö: kesto 1 pv – muutama viikko
De minimis -tuesta:
- KITE-projektin yritysyhteistyö toteutetaan de minimis –tuen piirissä. Tämä tarkoittaa, että yrityksille ei koidu yhteistyöstä kuluja vaan kustannukset katetaan De Minimis -tuella. Lue lisää de minimis -tuesta TEM:n oppaasta
- Yritys voi saada de minimis -tukea 200 000e / kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana, joten yrityksen tulee tarkistaa, ettei tämä summa ole täynnä (tätä varten on lomake).
- KITE:n yhteistyömuodoille on etukäteen määritetty hinnat/työmäärät.
- Yhteistyön jälkeen KITE:n tulee täyttää lomake, jossa raportoidaan käytetty de minimis –tuen määrä. Lomake toimitetaan yhteistyöyritykselle.
Ota rohkeasti yhteyttä tästä ja katsotaan, miten voisimme olla teidän yrityksenne avuksi!