PITS-hankkeen päätöstapahtumassa tutustuttiin hankkeen tuloksiin ”kiertotalousvaelluksen” muodossa

Silja Kostia esittelee hankkeen loppujulkaisus

Pirkanmaan teolliset symbioosit –hankkeen (PITS) päätöstapahtuma pidettiin 1.6.2023 Kortejärven tilalla Tampereen kaupungin retkeily- ja luonnonsuojelualueella. Päätöstapahtuman keskeinen elementti oli ”kiertotalousvaellus”, jossa osallistujat tutustuivat hankkeen tuloksiin PITS-visaksi nimetyn mobiilipelin muodossa Kintulammin maastossa.

Tapahtuma oli kohdennettu hankkeen sidosryhmille. Kortejärven tilalle kokoontui innokas ja aktiivinen joukko kiertotaloudesta kiinnostuneita, ja keskustelu tapahtuman aikana oli hyvin vilkasta. Tilaisuuden alussa projektipäällikkö Silja Kostia toivotti kutsutut tervetulleiksi ja kertoi myös hieman hankkeen ja päätöstilaisuuden historiasta. Lopussa Siljan johdolla käytiin läpi PITS-visan oikeat vastaukset ja siten palattiin vielä hetkeksi hankkeen tulosten pariin. Osallistujista Ilkka Hippinen ja Eeva-Liisa Viskari pitivät myös puheet. Tilaisuudessa julkistettiin PITS-hankkeen julkaisu ”Pirkanmaan teolliset symbioosit: sivuvirtoja, synergioita ja symbiooseja” https://www.theseus.fi/handle/10024/800200

Tapahtuma oli erittäin onnistunut. Osallistujat kiittelivät hanketiimiä rohkeasta ja erilaisesta tavasta toteuttaa päätöstilaisuus. PITS-visa hankkeen tulosten esittelyssä toimi mainiosti ja sai aikaan paljon keskustelua hankeen tuloksiin liittyen. Ilmapiiri tapahtumassa oli mainio, mistä kiitokset kuuluvat niin hanketiimille kuin kaikille osallistujille!

Teksti: Piia Kanto