Elintarvikealan sivuvirrat hyötykäyttöön

Mäskisämpylöitä, taustalla työpajatyöskentelyä tiimeittäin.

PITS-hankkeessa toteutettiin Ylijäämästä tuottavaksi resurssiksi -työpaja, jossa päästiin ideoimaan elintarvikealan sivuvirtojen hyötykäyttöä. Työpajassa oli innostunut tunnelma ja esille nousi useita mahdollisia yhteistyömahdollisuuksia.

Työpajassa sivuvirtoina käsiteltiin muun muassa kahvipavun kuoria, juuttisäkkejä ja taikinanpaloja. Työpajaosuuteen kuulijat siivitti Fazerin pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall inspiroivan pakkaustarinan kautta. Kuulimme puheenvuoron myös Excellence Finlandin kiertotalousasiantuntija Petri Lehtipuulta, joka kertoi mm. esimerkkejä kiertotaloutta tukevista tuoteratkaisuista.

Käy lukemassa mielenkiintoinen blogikirjoitus tapahtumapäivästä täältä.

Blogitekstin kirjoittajat: Piia Kanto ja Sanni Joukainen

Kuvat: Ginstia Haatainen