Podcast: 3D-tulostus osana kiertotaloutta

3d-tulostus kiertotaloudessa podcastin mainoskuva, jossa esitettynä garnulaattia, 3d-tulostusta suorittava laite sekä valmis 3d-tulostettu 3d-ulotteinen kappale. Kuvassa myös PITS-hankkeen logo ja yhteistyöntekijöiden logot.

PITS-hankkeen ja BrightPlussan yhteistyössä toteuttama podcast pureutuu 3D-tulostuksen syövereihin!

Mistä puhutaan?

Podcastissa kuullaan muun muassa 3D-tulostetuista todellisen kokoisista ihmismannekiineista sekä jopa, miten 3D-tulostus yhdessä materiaalikierrätyksen kanssa voi auttaa katastrofialueiden jälleenrakentamisessa.

Podcastissa haastattelijana toimii kiertotalouden asiantuntija Paula Malleus, joka on toiminut tekstiili- ja muotialan monitoiminaisena viimeiset 23 vuotta sekä yrittäjänä upcyclingin parissa 15 vuotta.

Kuka puhuu?

Ensimmäinen haastateltava on Tampereen ammattikorkeakoulun moniosaaja Tero Haapakoski. Terolla on teollisuusrobotiikasta yli 25 vuoden kokemus ja tänä aikana hän on päässyt kokeilemaan mitä erikoisempia kierrätysmateriaaleja moninaisissa tulostusmalliratkaisuissa

Toinen vieras on Brightplussan perustaja Jarkko Leivo. Jarkko Leivo toimii Brightplus:lla technology directorina, takanaan vuosien kokemus materiaalien käsittelystä.

Kiertotalouden kasvuyritys Brightplus valmistaa innovatiivisia uusiutuvia, kestävän kehityksen materiaaleja. Yritys on erikoistunut uusien toiminnallisuuksien suunnitteluun ja kehittämiseen biomateriaaliratkaisujen osalta.

Mistä kuunnella?

Klikkaa alta mieluisin palvelu:

Spotify / Kohinakampus 

SoundCloud / Kohinakampus

 

Podcast pyörii myös Radio Moreenilla. Radio moreenia voit kuunnella Tampereella 98,4 MHz, kaapelissa 101,5 MHz ja striimattuna netissä: https://www.tuni.fi/radiomoreeni/

Podcastin litterointi: Podcast_litterointi

Lisätietoa!

Tsekkaa Paula Malleuksen kirja: Upcycling – vaatteiden toinen elämä.

Lue lisää Brightplussan toiminnasta: https://www.brightplus.com/

 

 

Kirjoittanut: Atte Rättyä, Ginstia Haatainen ja Sanni Joukainen

Kuvat: Pexels, Canva

Visuaalinen toteutus: Ginstia Haatainen