PITS kiertää Pirkanmaata – Roadshow 2022

Kuvituskuvassa suuri määrä ihmisiä keskustelemassa samassa tilassa. Kuvastaa PITS-hankkeen roadshow-kiertuetta.

PITS-hankkeen roadshow-kiertueiden tavoitteena on tavata kasvotusten pirkanmaalaisten yritysten edustajia, esitellä heille hanketta sekä tehdä yritykset tietoisiksi, mitä PITS-hanke voi heille tarjota. Lisäksi tilaisuuksissa keskustellaan kutakin kuntaa koskettavista asioista sekä mahdollisista erityispiirteistä kiertotalouden spektrillä.

Mikä kumma on roadshow?

PITS-hankkeen roadshow-kiertueiden tavoitteena on tavata kasvotusten pirkanmaalaisten yritysten edustajia, esitellä heille PITS-hanketta sekä tehdä yritykset tietoisiksi, mitä hanke voi heille tarjota. Lisäksi tilaisuuksissa keskustellaan kutakin kuntaa koskettavista asioista sekä mahdollisista erityispiirteistä kiertotalouden spektrillä.

Maaliskuu 2022

PITS-hanke starttasi Pirkanmaan Roadshown Sastamalassa

Sastamalassa PITS-hanke oli puhumassa OP Sastamalan ja Business Sastamalan järjestämässä aamukahvitilaisuudessa.

Yrittäjien iltapäiväkahvit Nokialla

Nokialla kiertotalous on noussut tehokkaasti osaksi yritysten toimintaa ja asukkaitakin osallistetaan osaksi Nokian arvoja.  Esimerkiksi keväällä 2022 nokialaisille päiväkodeille laadittiin lasten kestävän kehityksen perehdyttämisopas.

Huhtikuu

Yrittäjien aamukahvit Lempäälässä

Maakuntakierros jatkui Lempäälän Yrittäjien aamukahvitilaisuuteen, jossa päästiin myös osallistumaan mielenkiintoiseen Lempäälän Yrittäjien Ideakahvit-podcastiin. Podcast rakentuu yrittäjien ympärillä pyörivien ilmiöiden tarkasteluun. PITS-hankkeen Silja Kostia kävi podcastissa juttelemassa kiertotaloudesta sekä PITS-hankkeesta. Lempäälässä yrittäjien kanssa keskusteltiin, miten kiertotalous näkyy heidän arjessaan. PITS kiittää vilkkaasta ja mielenkiintoisesta keskustelusta.

Aamiaistilaisuus Tampereella

Huhtikuussa PITS vieraili myös Tribe Tampereen StartUp-talolla. Tribe Tampere on yhteisö ja alusta startup-yrittäjille. Tilaisuudessa hanketta esiteltiin englanninkielellä, sillä Triben oma toiminta tapahtuu paljolti englanniksi. Se toi oman jännityksensä tämänkertaiseen maakuntakierrokseen. Kuvassa hanke-esittelyä pitämässä PITS-hankkeen Atte Rättyä.

Teams-aamukahvit Virroilla

Yrittäjien aamukahveilla oli keskustelussa tontit ja toimitilat sekä Nallelan peltoaukean yritystonttiesittely. Virtain kaupunki osallistaa asukkaitaan luonnonsuojelun mukaiseen toimintaan. #soolotalkoot-kesäkampanja järjestettiin kesällä 2022, jossa torjuttiin yhdessä haitallisia vieraslajikasveja. Hyvästi jättipalsami! 😀

Iltakahvit Ruovedellä

Ruovedellä hankkeen esittelyn lisäksi kerrottiin TAMKin yrittäjille tarjoamista palveluista. Paikalla oli useita kymmeniä kuulijoita ja keskusteluista nousi esille esimerkiksi sahojen sivuvirtojen hyödyntäminen. Kuvassa hanke-esittelyä pitämässä PITS-hankkeen Riitta Vihuri.

Toukokuu

Maakuntakierros jatkuu Urjalassa

Hanke vietti toukokuussa leppoisat aamukahvit Urjalassa. Urjala on tunnettu yrittäjäystävällisenä kuntana ja kiertotalouden edistäminen on mukana heidän kuntastrategiassaan. Urjalassa on hyväksytty tänä vuonna uusi kuntastrategia 2026, jossa on mukana muuan muassa seudullisen ilmasto-ohjelman toimenpiteitä. Kuvassa hanke-esittelyä pitämässä PITS-hankkeesta Riitta Vihuri ja Piia Kanto.

Etäaamukahvit Mänttä-Vilppulassa

Kiitos taidekaupunki Mänttä-Vilppulan MW-Kehitys Ltd aamukahvien järjestämisestä. Mänttä-Vilppulassa on kesäkuussa 2022 alkanut Mustalahden älykäs, kestävän kehityksen teollisuusalue -hanke, jossa luodaan kiertotalouden ekosysteemi. Hankkeen tavoitteena on resurssikierron aikaansaaminen, kiertotalousosaamisen kehittäminen ja kiertotalousliiketoiminnan toteuttaminen. Tästä voisi syntyä uusi hieno yhteistyö hankkeiden välille!

Jos aihe kiinnostaa, lue lisää Mustalahden älykäs, kestävän kehityksen teollisuusalue -hankkeesta.

Aamukahvit Akaalla

PITS tapasi Suomen hunajapääkaupungissa Viialan yrittäjiä osana maakuntakierrosta. Kohtaamisilla ja keskusteluilla on tärkeä rooli kiertotalouden edistämisessä. Akaa onkin makea kaupunki, sillä se on kaupunkimehiläistarhauksen uranuurtaja. Akaalla viihtyy yli 20 miljoonaa mehiläistä, huikeaa Akaa! 🍯

Kesäkuu

Business Tampereen, Suomen Itsenäisyyden juhlarahaston ja Business Finlandin työpaja Tampereella

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla PITS vieraili Kohtaamisia-tilalla Finlaysonilla. Siellä järjestettiin Kestävää kasvua yrityksille kiertotalouden liiketoimintamalleista -työpaja. Ennen PITS-hanketta tapahtumassa oli esiintymässä Sitra, joka myöskin toimii kestävän kehityksen kentällä. Näin PITSin iskutiimin oli helppo soluttautua työpajan teemoihin.

Kurkkaa lisätietoja kiinnostavasta tapahtumasta: Sitra – Kestävää kasvua kiertotalouden liiketoimintamalleista. Linkistä voi ladata myös Sitran tuottaman ’Kiertotalouden käsikirja yrityksille’. Kuva: Sitra.

Syyskuu

Aamukahvit Toijalassa

Syksy alkoi PITS-hankkeen vierailulla Toijalassa syyskuun ensimmäisellä viikolla.

 

Teksti: Ginstia Haatainen ja Sanni Joukainen

Graafinen toteutus: Ginstia Haatainen

Kuvat: Shutterstock (pääkuva), PITS-hanke