Ylijäämästä tuottavaksi resurssiksi -seminaari 5.10. etänä ja TAMK:lla

Elintarviketyöpajan mainoskuva, jossa kolme kuvaa. Ensimmäisessä kuvassa kennollinen kananmunia, toisessa pannukakkuja marjoissa ja siirapilla ja kolmannessa kestokassissa vihanneksia.

Tervetuloa Ylijäämästä tuottavaksi resurssiksi -seminaariin 5.10. klo 13.15–16!

Tapahtuma järjestetään Tampereen Ammattikorkeakoululla, tilassa H1-24 sekä etäyhteyden kautta. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.9. tästä linkistä

Miten yrityksessäsi hyödynnetään syntyviä sivuvirtoja?

Mitä jos yrityksessäsi syntyvä jäte voisi olla toiselle yritykselle raaka-ainetta? Haluaisitko muuttaa yrityksesi menoja tuloiksi?

Tilaisuuden alussa kuulemme inspiroivan pakkaustarinan Fazerilta sekä Excellence Finlandin puheenvuoron siitä, kuinka vastuullisuus tuottaa lisäarvoa yritykselle.

Työpajaosuudessa pääset ideoimaan sivuvirtojen hyödyntämistä yhdessä muiden yritysten kanssa. Työpaja on kohdennettu elintarvikealan arvoketjun toimijoille – tuotannosta pakkaajiin ja käyttäjiin.

Lisäksi pääset seuraamaan paperilaboratorioon mäskipaperin valmistusta.

Ohjelma:

13:15–13:30 Iltapäiväkahvit tarjolla

13:30–13:35 Noora Markkanen, PITS-hanke

  • Tilaisuuden avaus

13:35–13:55 Pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall, Fazer Leipomot Oy

  • Yhteistyöllä tulevaisuuden kiertotalousratkaisuihin: Fazerin Kaurankuoresta valmistetussa leipäpussissa akanaakaan ei ole hukattu!

13:55–14:15 Kiertotalousasiantuntija, Petri Lehtipuu, Excellence Finland

  • Vastuullisuus lisäarvon tuottajana

14:15–15:20 Yhteiskehittäminen: ideointia pienryhmissä

15:20–15:35 Lyhyt yhteenveto ja miten jatketaan?

15:35–16:00 Vierailu paperilaboratorioon

*Aikataulu saattaa muuttua*

 

Osoiteessa Kuntokatu 3, 33520 Tampere tai

etäosallistumislinkin kautta (tulee sähköpostitse lähempänä työpajaa)

 

Lisätietoa: Riitta Vihuri +358503119749

TERVETULOA!

 

Kuvat: Pexels, Canva

Graafinen toteutus: Ginstia Haatainen