Tervetuloa Ylijäämästä tuottavaksi resurssiksi -seminaariin 5.10. klo 13.15–16!
Tapahtuma järjestetään Tampereen Ammattikorkeakoululla, tilassa H1-24 sekä etäyhteyden kautta.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.9. tästä linkistä
Miten yrityksessäsi hyödynnetään syntyviä sivuvirtoja?
Mitä jos yrityksessäsi syntyvä jäte voisi olla toiselle yritykselle raaka-ainetta? Haluaisitko muuttaa yrityksesi menoja tuloiksi?
Tilaisuuden alussa kuulemme inspiroivan pakkaustarinan Fazerilta sekä Excellence Finlandin puheenvuoron siitä, kuinka vastuullisuus tuottaa lisäarvoa yritykselle.
Työpajaosuudessa pääset ideoimaan sivuvirtojen hyödyntämistä yhdessä muiden yritysten kanssa. Työpaja on kohdennettu elintarvikealan arvoketjun toimijoille – tuotannosta pakkaajiin ja käyttäjiin.
Lisäksi pääset seuraamaan paperilaboratorioon mäskipaperin valmistusta.
Ohjelma:
13:15–13:30 Iltapäiväkahvit tarjolla
13:30–13:35 Noora Markkanen, PITS-hanke
- Tilaisuuden avaus
13:35–13:55 Pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall, Fazer Leipomot Oy
- Yhteistyöllä tulevaisuuden kiertotalousratkaisuihin: Fazerin Kaurankuoresta valmistetussa leipäpussissa akanaakaan ei ole hukattu!
13:55–14:15 Kiertotalousasiantuntija, Petri Lehtipuu, Excellence Finland
- Vastuullisuus lisäarvon tuottajana
14:15–15:20 Yhteiskehittäminen: ideointia pienryhmissä
15:20–15:35 Lyhyt yhteenveto ja miten jatketaan?
15:35–16:00 Vierailu paperilaboratorioon
*Aikataulu saattaa muuttua*
Osoiteessa Kuntokatu 3, 33520 Tampere tai
etäosallistumislinkin kautta (tulee sähköpostitse lähempänä työpajaa)
Lisätietoa: Riitta Vihuri +358503119749
TERVETULOA!
Kuvat: Pexels, Canva
Graafinen toteutus: Ginstia Haatainen