Itsensä johtamista reflektoitiin Flingan avulla

Reflektiotuntia suunnitellessamme pohdimme, miten aktivoida etäosallistujia keskusteluun tai aiheen käsittelyyn? Miten kaikkien kokemukset ja kommentit saataisiin esille? Millaisia käyttäjäystävällisiä ja helppotoimisia työkaluja olisi saatavilla? Mikä toimisi sekä tietokoneella että mobiilisti? Tässä kysymyksiä mitkä nousivat esille, kun suunnittelimme maaliskuun reflektiotuntia.

Esihenkilöt ja johtajat ovat osallistuneet reflektiotunneille oman tietokoneen tai puhelimen välityksellä, tai organisaatioista on ollut useampia käyttäjiä saman tietokoneen äärellä, jolloin mm. Zoom –ryhmätyökalun (breakoutrooms) käyttö vaikeutuu, koska työkalu ei pysty erottelemaan montako käyttäjää saman yhteyden päässä on. Tämän vuoksi kokeilimme reflektiotunnilla Flingaa.

Flinga tarjoaa monipuoliset työkalut yhdessä ideointiin, kommentointiin, miellekartoille ja kollaaseille. Flingaa käytetään suoraan selaimen kautta ja se toimii kaikilla laitteilla (älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet). Flinga mahdollistaa useamman ihmisen reaaliaikaisen työskentelyn jaetussa työtilassa.

Maaliskuun reflektiopajan aiheena oli ”itsensä johtaminen”. Flinga Whiteboardin avulla kokosimme osallistujien anonyymisti kirjoittamia näkemyksiä aiheesta. Jäsentelimme teemaan liittyvät kommentit, jolloin yhteiset näkemykset ja kokonaisuudet hahmottuivat paremmin ja niistä keskustelu helpottui.

Reflektioon osallistuneet pitivät Flingaa miellyttävänä ja helppokäyttöisenä työkaluna, jonka avulla kaikkien kommentit saatiin näkyville. Ajatuskarttojen jäsentely oli helppoa, ja se näkyi reaaliajassa kaikille. Taidamme siis jatkossakin hyödyntää Flingaa!

Kuva. Flingan hyödyntäminen Dimesin reflektiotilaisuudessa.

Kirjoittaja Hannu Järvinen