Dimes-sovellus on käytössä

Dimes-sovelluksen pilotointi alkoi marraskuussa, jolloin opiskeltavissa oli jo 23 oppisisältöä. Niissä käsiteltäviä näkökulmia ovat mm. työntekijän kohtaaminen, itsensä johtaminen, omavalvonta, valmentava henkilöstöjohtaminen ja työhyvinvointi.

Ennen pilotin käynnistämistä pidettiin käyttäjille perehdytys sovelluksen käytöstä etäyhteydellä. Vaikka sovellus on helppotoiminen, koettiin yhtenäinen asioiden läpikäynti tärkeäksi. Tällöin myös kysymyksien esittämiselle ja keskustelulle oli mahdollisuus. Ohjelma sisältää myös ns. perehdytysosion, ”Aloitusorientaatio ja ohjeet”, joka on hyvä käydä läpi heti sisäänkirjautumisen jälkeen. Se antaa kokonaiskuvan sovelluksen käytöstä ja siinä olevista toiminnoista. Osa käyttäjistä olikin jo ennen perehdytystä kokeillut sovellusta itsenäisesti ja päässyt tutustumaan sisältöihin. Kaikki perehdytystilaisuuteen osallistuneet kokivat sovelluksen toimivan hyvin.

Tammikuussa käyttäjille pidettiin ensimmäinen yhteinen reflektiotilaisuus etänä. Käyttäjille oli ennakkoon esitetty, että he kävisivät läpi työntekijän kohtaamiseen liittyviä osioita, joita sovelluksessa on yhteensä viisi. Reflektiotilaisuudessa käytiin yhdessä läpi näihin teemoihin liittyviä asioita ja keskusteltiin omassa työympäristössä työntekijän kohtaamiseen liittyviä esiin tulleita tilanteita. Tämä onkin yksi hankkeen keskeisistä asioita; mahdollistaa eri työyhteisöjen ja työntekijöiden välinen vuorovaikutus.

Suunnitelmissa on pitää keväällä tällaisia tunnin mittaisia ”reflektiopajoja” kuukausittain. Niissä keskustellen käsitellään tiettyjä, ennalta sovittuja oppikokonaisuuksia ja niistä esiin nousseita asioita. Helmikuun teemana on valmentava johtaminen. Näitä yhteisiä keskusteluja odotamme innolla. Myös uusia oppisisältöjä julkaistaan kevään mittaan.

Kirjoittaja Hannu Järvinen