Mukana Dimes-hankkeessa

Osaksi ammatillisen opettajan opintojani kuuluu hanketyöhön osallistuminen. Kiinnostuin Tampereen Ammattikorkeakoulun toteuttamasta Digimentori esimiesosaamisen vahvistajana -hankkeesta perehdyttyäni hankkeen verkkosivuihin. Hankkeessa kehitetään vanhuspalveluiden lähiesimiehille ja tiiminvetäjille digitaalinen sovellus, jonka lähtökohtana on mentorointi. Johtaminen kiinnosti minua omien työkokemusteni kautta, olen kokenut johtamisen sekä vaikuttavana, palkitsevana että välillä haastavanakin. Otin yhteyttä hankkeen projektipäällikköön, Sari Himaseen, ja pääsin mukaan hankkeeseen.

Yhteistyömme alkoi osallistumisellani hankepalaveriin, jossa sain lisätietoa Dimes-sovelluksesta. Sain valita aiheen, jota lähden työstämään ja itsenäinen työskentelyni sisällöntuotannon parissa alkoi. Ongelmallisinta oli aiheen rajaus ja siihen sain vinkkejä hanketiimiltä. Tästä alkoi kirjallisuuteen tutustuminen ja kaivoinpa esille YAMK-tutkintoni lopputyönkin, jota lueskellessani sain punaisen langan päästä kiinni. Lähetin hanketiimille työstämääni tekstiä ja hankepalavereissa sain siihen kommentteja, joita työstin itsenäisesti eteenpäin.

Kun tekstiä oli muutamaan kertaan hiottu ja se oli valmis, sain nähtäväkseni sen Dimes-sovellukseen istutettuna. Oli hieno tunne ja ajatuksena oli, että ”Oonko mä tehnyt ton kaikki!”. Hankkeen työryhmältä saamani positiivinen palaute nosti vielä lisää omaa hyvää fiilistä ja onnistumisen iloa.

Vaikka osallistumiseni hankkeeseen oli ajallisesti lyhyt ja napakka, parin kuukauden työrupeama, opin silti opettamisesta ja yhteistyön tekemisestä uusien ihmisten kanssa. Opin myös itsestäni ja siitä, mikä toimintatapa tukee omaa oppimistani ja sain vilauksen siitä, miten hanketyötä tehdään.

Omat kokemukseni johtajana tukevat Dimes-hankkeen tarpeellisuutta. Johtajan työ kiireisessä arjessa voi olla yksinäistä ja on hyvä, että johtajalla on mahdollisuus kirkastaa ajatuksiaan johtamisesta ja omaa rooliaan johtajana esimerkiksi Dimes-sovelluksen avulla. Kiitos hankkeen työryhmälle yhteistyöstä, kommenteista ja siitä, että pääsin osallistumaan!

Terveisin Tiina Rikala