KITEn nettisivuilla nyt perustietoa tekoälystä ja tekoälyn etiikasta!

Uusilla sivuilla pääset tutustumaan tekoälyn peruskäsitteisiin, eettisiin näkökulmiin ja tekoälyn vaikutuksiin ymmärrettävästi ja selkeästi.

Tekoälyn ymmärrettävyys on olennainen osa ihmiskeskeistä tekoälyä. KITE-projekti haluaa kantaa kortensa kekoon suomalaisten tekoälytietoisuuden lisäämisessä, minkä vuoksi projektin nettisivulle on nyt avattu kaksi uutta osiota: Tietoa tekoälystä ja tekoälyn etiikka.

Tietoa tekoälystä -osiossa käsittelemme mm. tekoälyn termejä, tekoälyn historiaa ja tekoälyn hyödyntämistä terveydenhuollossa ja päätöksenteossa. Tekoälyn etiikka -osiossa puhutaan niin etiikan kysymyksistä kuin haasteista ja avataan muun muassa läpinäkyvyyn ja vastuun ja oikeudenmukaisuuden periaatteita.

Uusien sisältöjen tarkoituksena on tarjota tekoälystä ymmärrettävästi ja kansantajuisesti. Sivustojen sisällöt hyödyntävät kaikille avoimia, pääosin julkisten tahojen tuottamia sisältöjä. Suosittelemme erityisesti Helsingin yliopiston ja Reaktorin toteuttamaa Elements of AI -verkkokurssia sekä  valtionhallinnon yhteisen oppimisalusta e-Oppivan sisältöjä.