Hanke on edennyt suunnitellusti poikkeusoloissa – marraskuussa alkaa pilotointi

Koronaepidemia ja sen aiheuttamat poikkeusolot eivät ole häirinneet hankkeessa hyvässä vauhdissa olevaa sisällöntuotannon prosessia. Sisältömateriaaleja on tuotettu muun muassa omavalvonnasta, asiakaslähtöisyydestä, työntekijän kohtaamisen tilanteista ja itsensä johtamisesta. Oppimateriaaleissa pyritään käyttämään kekseliäitä pedagogisia ratkaisuja, joiden avulla voitaisiin haastaa käyttäjien omia ajatuksia ja laajentaa tiedonkäsittelyn näkökulmia eteenpäin. Ahkera työ on tuottanut tulosta ja tähän mennessä on valmistunut jo kymmenen oppikokonaisuutta.

Suunnitelmissa on aloittaa näiden valmiiden oppikokonaisuuksien pilotointi vielä tämän vuoden puolella.  Palvelutalojen lähiesimiehet ja tiiminvetäjät pääsevät jo marraskuussa testaamaan Dimes-oppimisympäristöä ja itsenäistä verkko-opiskelua ensimmäisten aihepiirien parissa.

Etenkin kehittämisvaiheessa on arviointitiedon keruu tärkeää, joten oppikokonaisuuksien loppuun on liitetty kätevä toiminto, jolla käyttäjä voi antaa välittömästi arvosanan ja sanallisen palautteen oppimateriaalille. Saadun palautteen perusteella oppimateriaaleja kehitetään eteenpäin, jotta ne palvelisivat käyttäjien työelämälähtöisiä tarpeita. Hankkeen keskeinen tavoite on, että kehitetyt digitaaliset oppimateriaalit valmentaisivat ja vahvistaisivat vanhusten hoivatyössä toimivien esimiesten ja tiiminvetäjien osaamista, jotta heillä olisi valmiuksia omalta osaltaan myötävaikuttaa siihen, että ikääntyneiden saama palveluiden laatu olisi vanhusten hoivapalveluissa korkeatasoista.

Kirjoittajat Heidi Valtatie ja Sari Himanen