Rikas tunneilmasto tukee aivoterveyttä – oletko kanssalainen? Osallistu webinaariin 6.11.2023 klo 13.00–14.30

Kahden naisen kasvokuvat.

Tunteet muokkaavat ajattelua ja käyttäytymistä sekä antavat arvokasta tietoa ympäristöstä. Tule kuulemaan, miten tavalliset ja kaikille mahdolliset arjen pienet teot rakentavat työyhteisöissä työkykyä, aikaansaamista ja vaikkapa luovuutta! Työpaikat voivat vahvistaa kanssalaisuutta, joka rakentaa meidän jokaisen aivoterveyttä.

Kun työpaikalla vallitsee toimintakulttuuri, joka vahvistaa ihmisten yhteenkuuluvuutta, aivot toimivat ja voivat paremmin.

Webinaari

Ilmoittaudu webinaariin Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n verkkosivuilla Affektiivinen ergonomia ja kanssalaisuus 6.11. kello 13–14.30 

Webinaarissa neurologian erikoislääkäri Kaisa Hartikainen ja työterveyspsykologi Satu Lähteenkorva avaavat innostavasti ja käytännönläheisesti aivojen ja työpaikan toiminnan välisiä yhteyksiä. Aivojen tiedonkäsittelytoimintoja voidaan tukea kognitiivisen ergonomian keinoin. Myös aivojen tunneverkostot ja -toiminnot tulee huomioida työn tekemisen tavoissa ja toimintakulttuureissa. Siihen tarvitaan puolestaan affektiivista ergonomiaa.

 

Tärkeissä töissä on Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen (Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote) työelämän kehittämisen alusta.

 

Teksti ja kuva: Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT