Etäaikana on tärkeää tauottaa työtä − onnistuisiko vaikkapa kävelypalaveri luontokokemuksen kera?

Kaksi nuorta liikemiestä kävelee rennosti puistossa.

Muistatko tauottaa työtäsi? Mitä jos järjestäisitte seuraavan palaverin kävelypalaverina? Asiantuntija voi muokata omaa työtään itselleen ja omaan elämäntilanteeseensa sopivammaksi ja aivoterveellisemmäksi jo pienilläkin teoilla. Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on tutkinut aihetta työpajoissa yhdessä oululaisten ICT-alan yritysten kanssa. Lue aiheesta kirjoitettu artikkeli ja katso webinaaritallenne!

Oamkin havaintona on, että asiantuntija voi vähentää työn kuormittavuutta ja parantaa omaa jaksamistaan tauottamalla työtä etäaikana. Tähän ICT-alan työssä on lähtökohtaisesti hyvät mahdollisuudet joustojen ansiosta. Myös liikkuminen ja aivojen ”tuulettaminen” työpäivän aikana parantaa työhyvinvointia. Mahdollisuus osallistua palavereihin kävelylenkiltä voidaan sopia yhdessä, ja se voidaan mainita vaikka kokouskutsussa.

Luontokokemuksen mahdollistava tauko edistää hyvinvointia ja palautumista tietointensiivisessä työssä. Työpajoissa tätä kuvattiin ”metsäilyksi”, toki sillä viitattiin myös vapaa-ajan viettoon. Metsäillä voi myös työpäivän aikana: kävelykokouksen voi pitää luontoympäristössä tai kuunnella vaikkapa luonnonääniä!

Aivohyvinvointi työssä -webinaarissa yliopettajat Kati Päätalo ja Reetta Saarnio sekä lehtori Satu Pinola Oamkista kertovat, mitä oululaisissa IT-alan yrityksissä on tehty aivohyvinvoinnin edistämiseksi.

Katso tarkemmin Aivohyvinvointi työssä -webinaaritallenteesta (kohdasta 25.25-57.20) tai lue Oamk Journalissa julkaistu artikkeli: ICT-ala lähti tuunaamaan työtään aivoterveellisemmäksi.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

 

Kuva: Shutterstock