Aivojen asialla -tunnustuspalkinto kansallisen aivoterveysohjelman asiantuntijoille

Kolme hymyilevää naista pienen pöydän ympärillä.
Hankkeemme asiantuntijoista Kirsi Toljamo (vas.), Kaisa Hartikainen ja Mirva Kolonen ovat olleet mukana kansallisen aivoterveysohjelman valmistelussa.

Aivoliitto ry:n Aivojen asialla -tunnustuspalkinnon saavat vuonna 2023 Kansallisen aivoterveysohjelman valmistelussa hyvin keskeisessä asemassa olleiden asiantuntijaryhmien jäsenet. Tunnustuspalkinto myön­netään henkilölle, työryhmälle tai teolle, joka edistää merkittävästi aivoterveyttä, puheen ja kielen ja/tai aivo­verenkiertohäiriöiden hoitoa tai kuntoutusta.

Aivojen asialla -tunnustuspalkinnon saa vuonna 2023 kansallisen aivoterveysohjelman valmisteluun osallistuneet noin 50 eri tieteen alojen asiantuntijaa.

Ohjelma tarkastelee aivoterveyttä kolmen ikäryhmän (lapset ja nuoret, työikäiset, ikääntyvät) toimintaympäristön kautta. Ennakoiva lähestymistapa, suojaavien tekijöiden korostaminen ja vaikuttavuusperusteisuus ohjasivat ohjelman valmistelua ja siksi ohjelma on ainutlaatuinen koko maailman mittakaavassa. Uusi näkökulma aivoterveyteen kattaa aivojen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn.

Aivoliitto kiittää asiantuntijoita erinomaisesta yhteistyöstä ohjelman valmistelussa ja lupautumisesta olla käytettävissä myös ohjelman toimeenpanossa.

Koko asiantuntijaryhmän puolesta palkinnon otti vastaan neurologian erikoislääkäri Kaisa Hartikainen (TAYS) 28.5.2023 Turussa Erityisosaamiskeskus Suvituulessa.

Alkuperäinen uutinen on julkaistu Aivoliiton verkkosivuilla 30.5.2023.

 

Teksti: Aivoliitto
Kuva: Studio Reetta Muranen