Hankkeen loppuseminaari 29.8.2023 Nokia-areena, Paidia
Kestävä aivoterveys -hankkeessa olemme yhdessä luoneet vertaansa vailla olevaa vaikuttavuutta työikäisten aivohyvinvoinnin edistämiseksi. 29.8.2023 järjestetty avoin loppuseminaari nivoi yhteen tulokset ja opit 3,5-vuotisen hankematkan varrelta. Tarjosimme uusinta tutkimustietoa aivohyvinvoinnista ja toimivia käytäntöjä sen tukemiseen. Webinaarin juonsi Sean Ricks. Ohjelman löydät sivuiltamme. Tallenne on tekstitetty.
Mielikuvamatka-rentoutusvideo 4.4.2023
Tieteen päivät 28.1.2023: Työuupumus vaikuttaa mieleen ja kehoon
Lääketieteen lisensiaatti Mia Pihlaja kertoo työuupumuksen vaikutuksista mieleen ja kehoon. Perinteisesti työuupumus nähdään sopeutumishäiriönä, johon liittyy uupumusasteinen väsyminen, kyynistyminen sekä ammatillisen itsetunnon heikkeneminen. Kuitenkin kliinisessä työssä uupuneet kertovat usein keskittymisen, muistin ja tunnekontrollin haasteista, jotka vaikeuttavat työssä pärjäämistä, mutta miten nämä liittyvät työuupumukseen? Video on tekstitetty.
Uni huoltaa aivoja – aivoja uudistava voima
Oulun yliopiston neuroradiologian professori Vesa Kiviniemi kertoo, miten uni huoltaa ja uudistaa aivoja. Tallenne on tekstitetty.
Aivot liikkeelle liikkumalla – liikuntaluento 22.11.2022
Aivohyvinvointiluentosarjamme viidennessä osassa TtT, FM, Pipsa Tuominen kertoo, miten aivot saa liikkeelle liikkumalla. Hän kertoo myös liikunnan vaikutuksista aivojen hyvinvointiin. Luentotallenne on tekstitetty.
Affektiivinen ergonomia – avain aivoterveyteen -webinaari 15.11.2022
Miten tunteet näkyvät työssä ja miten niitä käsitellään? Voiko tunteiden avulla saada voimaa tekemiseen? Johdetaanko organisaatiossasi vahvuuksia ja positiivista tunnekulttuuria? Oletko kohdannut työssäsi eettistä kuormitusta? Mitä affektiivinen ergonomia on ja miten sitä voi tukea?
Näitä aiheita taustoittavat dosentti Kaisa Hartikainen, professori Lauri Nummenmaa, KT, FM, lehtori Sanna Wenström, psykologian tohtori Mari Herttalampi sekä psykologi ja tietokirjailija Jarkko Rantanen. Webinaaritallenne on tekstitetty.
Kymmenjärjestelmä työuupumuksen yksilöllisten syiden tunnistamisessa ja hoidossa
Professor Jorge Gomes: Leadership and self leadership
Jorge Filipe da Silva Gomes, a professor of human resource management and leadership in Lisbon, visited Tampere University of Applied Sciences as a guest of Sustainable Brain Health project. On this video professor Gomes tells us about leadership and self leadership. Video is subtitled in English.
Musiikki aivoterveyden edistäjänä
Terveystieteiden tohtori, FM Pipsa Tuominen kertoo, miten voit aktivoida aivojasi musiikilla. Hän taustoittaa myös, miten musiikki toimii aivoterveyden edistämisessä.
Aivohyvinvointi erityis- ja muutostilanteissa
”Aivohyvinvointi erityis- ja muutostilanteissa − kokemuksia koronapandemian ajalta” -webinaarissa 4.10.2022 asiantuntijamme kertoivat, millaisia työkaluja tarvitsemme, jotta aivomme voivat hyvin myös tavallisuudesta poikkeavissa tilanteissa. Millaisia kokemuksia korona-ajalta kertyi? Asiantuntijamme lähestyvät aihetta monista eri näkökulmista ja antavat työkaluja erityisen kuormittaviin tilanteisiin. Video on tekstitetty.
Unen vaikutus stressiin ja aivoterveyteen
Neuroradiologian professori Vesa Kiviniemi Oulun yliopistosta kertoo unen vaikutuksesta stressiin ja aivoterveyteen. Tampereen ammattikorkeakoulun terveydenhoitajatutkinnon opiskelijat Heli Nieminen ja Elisa Pulakka haastattelivat häntä osana opinnäytetyötään ”Unen vaikutus stressiin ja aivoterveyteen”.
Aivohyvinvointi työssä -webinaari 6.10.2021
Aivot ja toiminnanohjaus – Kuormitus ja palautuminen
PSHP TAYS:n käyttäytymisneurologian tutkimusyksikön dosentti, neurologian erikoislääkäri Kaisa Hartikainen ja Pirten johtava työterveyspsykologi Anne-Maria Kummunmäki keskustelevat aivoista, toiminnanohjauksesta, kuormituksesta ja palautumisesta.
Aivohyvinvointi korona-aikana -webinaari 24.3.2021
Hankkeen esittelyvideo
Palautuminen ja positiiviset tunteet
Pirten johtava työterveyspsykologi Anne-Maria Kummunmäki kertoo palautumisesta.