Neurologi Kaisa Hartikainen johtaa Taysissa käyttäytymisneurologian tutkimusryhmää. Hänen menneeseen työviikkoonsa mahtui parikin hyvää uutista.

”Apurahat ovat iso asia. Olen osana tutkimusryhmää, joka sai tiedon, että olemme päässeet apurahahaussa toiselle kierrokselle. Se ei toki tarkoita, että saamme rahoituksen, mutta meillä on nyt suurempi mahdollisuus siihen”, Hartikainen sanoo.

Hartikainen ei voi vielä kertoa, mistä apurahasta olisi kyse. Tutkimushanke kuitenkin liittyy aivosähkötoimintaan ja siihen, kuinka hyvin ihmisen tiedonkäsittely toimii tietokonepohjaisissa testeissä.

”Tarkoitus on laskea niistä aivoterveyden biomarkkereita, joita voisi myöhemmin hyödyntää laboratorioiden ja sairaaloiden lisäksi aivohyvinvoinnissa arjessa ja työssä.”

Toinen hyvä uutinen on näinä aikoina harvinainen asia, kohtaaminen kasvokkain.

Hartikainen on järjestämässä 6. lokakuuta pidettävää Aivohyvinvointi työssä -webinaaria.

”Saimme sinne luennoimaan kansainvälisen aivotutkimuksen asiantuntijan Camille Morvanin, joka on työskennellyt Harvardissa aivotutkijana, EU:ssa innovaatiotutkijana ja yritysmaailmassa.”

Morvan voitti toissa vuonna pääpalkinnon Woman in AI -kilpailussa, jossa palkitaan tekoälyä hyödyntävien startupien perustajia.

Hän tulee paikan päälle Suomeen. Se on Hartikaisesta hienoa.

”Tavata näin korona-aikana ihmisiä muutenkin kuin etänä!”

Webinaari on osa Kestävä aivoterveys -hanketta, jota koordinoi Tamk ja rahoittavat EU ja STM Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).