Yritystoiminnan tavoitteet ja ympäristön muutokset – sparrauspajasta eväitä tulevaan

Kuvituskuva aringonkukasta.

Myrsky-hankkeen sparrauspajat käynnistyivät 12.5. Keskustelu oli innostunutta ja antoisaa niin yrittäjille että fasilitaattoreillekin. Toukokuun tapaamisten tavoitteena on kartoittaa pirkanmaalaisten yritysten muutostarpeita ja tukea verkostoitumista. Sparrauspajat jatkuvat syksyllä, ja ne perustuvat kevään pajoissa esitettyihin sparraustoiveisiin.

Sparrauspaja toteutettiin dialogisena keskustelutilaisuutena, jossa myös yritysten edustajat pääsivät sparraamaan toisiaan. Yrittäjät olivat tulleet paikalle uteliaina, ja he olivat kiinnostuneita jakamaan kokemuksiaan menneestä sekä hahmottamaan tulevaa toimintaympäristöään tulevissa muutoksissa.

– Ensimmäisen sparrauspajan tunnelma oli juuri sellainen mitä toivoimme: avoin, muutosmyönteinen ja avulias, iloitsee TAMKin yritysvalmentajatiimi.

Pienyritysten haasteet ja muutostarpeet ovat luonnollisesti tiukasti sidoksissa muuttuvan toimintaympäristön ilmiöihin, ja yrittäjille muutos näyttäytyy moninaisena, haastavana – samalla myös mahdollisuutena. Ensimmäisessä pajassa yrittäjät nimesivät muun muassa seuraavat sparraustoiveet:

  • Kulttuurin ja diversiteetin kehittäminen
  • Tulorahoituksella kasvaminen
  • Luottamuksen rakentaminen asiakkaaseen
  • Tulevaisuuden ennakointi.

Sparrauspajan fasilitaattorit Kaisa Kokko, Juha Tuominen ja Sanna Tahlo ovat valmiita jatkamaan innostavaa työtä:

– On mahtavaa päästä fasilitoimaan tilaisuuksia, jossa yrittäjien aito halu auttaa ja jakaa oppeja omasta kokemuksestaan otetaan aktiiviseen hyötykäyttöön.

 

Seuraava sparrauspaja jo 24.5.

Seuraava sparrauspaja järjestetään ke 24.5. klo 14–16 Tampereen Yliopiston keskustakampuksen Lyhty-tilassa (osoite Kalevantie 4). Tule verkostoitumaan ja kertomaan omista muutostarpeistasi! Ilmoittautuminen täällä.

Sparrauspajat jatkuvat syksyllä 2023 kevään tapaamisissa esiin nousseiden pk- ja mikroyrittäjien teematoiveiden pohjalta. Tarkoitus on myös kutsua mukaan eri teemojen asiantuntijoita. Pajojen tarkemmat teemat ja aikataulu julkaistaan kesän aikana.

 

 

Kuva: Saara Lehtonen, TAMK

Lue seuraavaksi