Mikro-opinnot

Mikro-opinnot tarkoittavat maksuttomia verkko-opintoja, joilla voit kartuttaa tarvitsemiasi ajankohtaisia taitoja. Jokainen Suomen ammattikorkeakoulu tarjoaa opintoja teemoilla muutoskyvykkyys, digitalisaatio ja vihreä siirtymä. Näihin voi osallistua ajasta ja paikasta riippumatta.

Kolme-askelmainen porras.

Itsensä johtamisen mikro-opinto

Mitä kaikkea itsensä johtaminen oikeastaan on, ja miksi yrittäjän kannattaa panostaa itsensä johtamiseen? Minkälaisia työkaluja voi hyödyntää tehtävien priorisointiin? Miten arvot auttavat tekemään päätöksiä elämän risteystilanteissa? Tässä mikro-opinnossa pohditaan ja suunnitellaan malleja, jotka helpottavat omaa arkea.

Sisältö: 5 aihealuetta, joista on jokaisesta lukumateriaalia sekä pohdintatehtäviä

Kesto: Noin 2 h

Asiantuntija: Digimarkkinoinnin lehtori ja ammatillinen opettaja Miina Kivelä, TAMK

Siirry itsensä johtamisen opintoon

 

Mainoskuva.

Yrittäjän henkilöbrändäys

Mitä tarkoittaa henkilöbrändäys, ja miten pienyrittäjä voi hyödyntää sitä? Miten sosiaalisen median kanavia voi käyttää ammatillisesti ja tehokkaasti? Videoluennoilla perehdytään henkilöbrändäyksen perusteisiin, oman ammatillisen verkoston vahvistamiseen, tavoitteelliseen verkkoviestintään sekä pohditaan oman henkilöbrändin kotipesää.

Sisältö: 5 kpl luentovideoita, yhteensä noin 1,5 tuntia sekä itse täytettävä PowerPoint-muotoinen yrittäjän Brändikirja
Asiantuntija: Digimarkkinoinnin lehtori ja ammatillinen opettaja Miina Kivelä, TAMK

Siirry henkilöbrändäyksen opintoon

Lähikuva valkoisiin vaatteisiin pujeutuneesta naisesta, jolla silmillään VR-lasit ja korvillaan kuulokkeet. Kädet pystyssä kuvaajaan päin. Futuristinen kuva.

Aivohyvinvointi erityis- ja muutostilanteissa

Sisältö: Millaisia työkaluja tarvitsemme tukemaan aivojen hyvinvointia? Video.
Asiantuntijat: Työterveyspsykologi Anne-Maria Kummunmäki sekä PSHP käyttäytymisneurologian tutkimusyksikön johtaja Kaisa Hartikainen.
Kesto: 2 h
Lisätietoja: Webinaari on tuotettu osana Kestävä aivoterveys -hanketta. Video on tekstitetty, YouTube-videoiden tekstityksen saat näkyviin ”Tekstitykset”-painikkeesta.

Siirry Aivohyvinvointi erityis- ja muutostilanteissa -videoon

 

Mielen hyvinvointi

Asiantuntija: Tiimivalmentaja ja lehtori Timo Nevalainen, TAMK

Siirry mielen hyvinvoinnin opintoon

 

Vastuullinen tekoäly

Asiantuntija: Tiimivalmentaja ja lehtori Antti Vuento, TAMK

Siirry vastuullisen tekoälyn opintoon

 

Tekoäly työkaverina

Asiantuntija: Tiimivalmentaja ja lehtori Antti Vuento, TAMK

Siirry tekoäly työkaverina opintoon

 

Tekoälyä sisällöntuottajille

Asiantuntija: Lehtori Toni Pippola, TAMK

Siirry tekoälyä sisällöntuottajille opintoon

 

Html-lomake eri tekoälyohjelmien avulla

Asiantuntija: Lehtori Pekka Yliruusi, TAMK

Siirry Html-lomake eri tekoälyohjelmien avulla opintoon

 

Aaltonen ja Kilpinen

Muutoskyvykkyys – inspiraatioluennot

Sisältö: Mitä tarkoittaa muutoskyvykkyys ja mitä se itseltäni edellyttää? Oletko todennut, että jotain uudistusta on yrityksessäsi syytä tehdä, mutta haet vielä inspiraatiota ja energiaa siihen? Seminaaritallenne TAMKin järjestämästä inspiraatioillasta 27.4.2023 (video + suomenkielinen tekstitys).
Kesto: 1,5 h

Asiantuntijat:

  • Paula Kilpinen (KTT) on johdon neuvonantaja, yritysvalmentaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut palkitun väitöskirjan ja yhdeksi vuoden 2022 puhutuimmista kirjoista nousseen teoksen Inhimillinen strategia. Paula Kilpinen valittiin Kauppalehti Faktan kyselyssä 25 johtajakuiskaajan joukkoon vuonna 2020. Hän innostaa rakentamaan itsensä näköistä työelämää ja kannustaa jatkuvaa oppimiseen ja uudistumiseen.
  • Janne Aaltonen on tamperelaisen ICT-talo Elmon toimitusjohtaja. Hän on laittanut oman egonsa sivuun ja ymmärtänyt, että esimiehen ei tarvitse tietää parhaiten. Janne kysyy edelleen tärkeitä kysymyksiä, kuten mistä motivaatio ja omaehtoisuus syntyvät, ja miten niitä johdetaan. Hän hakeutuu verkostoihin ja keskusteluihin, joista ammentaa itsekin oppeja itselleen.

Siirry inspiraatioillan luentotallenteeseen

Inspiraatiotietoisku – Janne Aaltonen, toimitusjohtaja

Video. Kesto: 54 s.

Siirry inspiraatiotietoiskuun

Inspiraatiotietoisku – Paula Kilpinen, yritysvalmentaja ja johdon neuvonantaja

Video. Kesto: 48 s.

Siirry inspiraatiotietoiskuun

Kuvalinkki yritystenmuutoskumppanina.fi-sivuille

Kaikki mikro-opinnot

Tarjolla on maksuttomia mikro-opintokokonaisuuksia, jotka tukevat muutoskyvykkyyttä, vihreää siirtymää ja digitalisaatiota. Yritysten muutoskumppanina -kokonaisuus koostuu napakoista verkkosisällöistä, jotka ammattikorkeakoulut ovat tuottaneet erityisesti työn lomassa tapahtuvaan opiskeluun ja ammatilliseen kehittymiseen. Voit opiskella työn lomassa napakoita 20 minuutin inspiraatiotietoiskuja tai valita syvemmän kokonaisuuden omassa tahdissa tehtäväksi.

Siirry Yritysten muutoskumppanina -kokonaisuuteen

Myrsky-hanke ja siinä tuotetut mikro-opinnot rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.