Inspiraatioillassa korostettiin ihmisten merkitystä muutosta ajavana voimana

Inspiraatioillan avauspuheenvuoroa pitää Kaissa Kokko.
Yrittäjyysvalmentaja Kaisa Kokko TAMKilta avasi Inspiraatioillan esittelemällä Myrsky-hankkeen sekä illan ohjelman.

Myrsky-hankkeen järjestämä Inspiraatioilta 27.4.2023 kokosi yhteen muutoshalukkaita yritysmaailman edustajia. Tilaisuus järjestettiin TAMK Proakatemian tiloissa Tampereella, tapahtumaan oli myös mahdollista osallistua etänä. Hybriditapahtuma keräsi kymmeniä yrittäjiä paikan päälle sekä etäyhteyden päähän.

Illan ensimmäisen kutsupuheenvuoron piti Paula Kilpinen, yritysvalmentaja sekä johdon neuvonantaja. Puheenvuorossaan Johda uudistusta, älä vain muutosta Paula korosti enemmän uudistumisen tärkeyttä kuin itse muutosta.

– On sanottu, että muutos ei ole ollut koskaan niin nopeaa kuin mitä se on tällä hetkellä ja se ei ikinä tule olemaan niin hidasta, kuin mitä se on tällä hetkellä. Meidän täytyy tottua siihen, että muutos on jatkuvaa ja meidän tulee oppia toimimaan jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä, Paula alleviivasi.

Muutoksen takana eivät ole yritykset, välineet, suunnitelmat tai strategia. Muutoksen saavat aikaan ihmiset. Yritykset eivät muutu jolleivat ihmiset muutu. Mutta mikä ihmisiä motivoi muutoksessa? Miten heidät saadaan lähtemään mukaan uudistukseen tai muutokseen? Paulan mukaan muutoskyvykkyys syntyy uudistumishalusta.

– Ihmiset haluavat olla osa itseään suurempaa tarkoitusta ja tarinaa. Tarkoitus kumpuaa siitä, että saa vaikuttaa johonkin itselle tärkeään asiaan, Paula täsmensi.

Myös inhimillinen johtaminen, jossa psykologinen turvallisuus, luottamus, arvostus ja empatia ovat avainasemassa, nousi esiin Paulan puheenvuorossa.

– Johtajuus ei ole asema tai titteli vaan ennen kaikkea vaikuttamista. Se on sitä, että kohdataan ihmiset ihmisinä, Paula lisäsi.

Janne Aaltonen, ICT-palvelutalo Elmon toimitusjohtaja, kertoi puolestaan Tampereen Puhelimen muutosmatkasta kohti ICT-palvelutalo Elmoa. Muutoksen taustalla on ollut strategia, jossa ihminen on asetettu ykköseksi kaikessa päätöksenteossa. Janne kertoi, että muutostilanteessa hierarkkisuutta vähennettiin, avoimuutta ja tiedonjakoa lisättiin ja työntekijöille annettiin valtaa tehdä päätöksiä. Hän korosti puheessaan tiimin merkitystä ja sitä, miten itseohjautuvuus, yhteisöllisyys, luottamus ja innostus ovat menestyneen tiimin draivin takana.

Tapahtuman lopuksi käytiin vilkasta keskustelua osallistujien kesken. Osallistujat olivat erittäin tyytyväisiä tapahtumaan ja tilaisuudesta saatiin runsaasti positiivista palautetta.

– Tästä on hyvä jatkaa yrittäjien sparraustuokioihin, iloitsee muutossparraaja Kaisa Kokko TAMKista.

 

Myrsky-hankkeen sparrauspajat alkavat toukokuussa. Lue lisää sparrauspajoista ja ilmoittaudu mukaan verkkosivujen kautta: https://projects.tuni.fi/myrsky/uutiset/muutossparraajien-pajat-toukokuussa/

 

Myrsky-hanke alkoi 1.11.2022 ja se päättyy 31.12.2023. Hanketta rahoittaa ESR, REACT-EU-välineen määrärahoista, osana unionin covid 19 -pandemian johdosta toteuttamia toimia.

 

 Kuva: Juha Tuominen

Lue seuraavaksi