RUOKO-hanke järjestää Dronepilotoinnin tiistaina 24.5. Orivedellä. Pilotoinnin aikana take away -pakkauksia lennätetään Lentola Logistics Oy:n kehittämällä VTOL-ilma-aluksella. Pilotoinnissa selvitetään Drone-kuljetuksen vaikutusta ruoka-annosten lämpötilaan sekä esteettiseen ulkonäköön eri kuljetusmatkoilla ja ruokatyypeillä. Lisäksi tavoitteena on tutkia ruoka-annosten hiilijalanjälkeä erityisesti Drone-kuljetuksen energiankulutuksen kautta. Ruoka-annokset testilennoille tarjoaa K-Supermarket Orivesi.
Testilentojen kuljetusmatkat ovat 3, 9 sekä 15 kilometriä. Pilotointiin valikoitui mukaan ruokatyyppeinä sekä lämpimät että kylmät ruoka-annokset. Ruoka-annosten lämpötiloja mitataan Nokeval Oy:n mittareilla ja antureilla jatkuvatoimisesti lennon aikana.
Yhteistyössä pilotoinnin kanssa toimii K-Supermarket Orivesi, Nokeval Oy sekä Lentola Logistics Oy.
Kuvat: Lentola Logistics Oy (Dronekuvat), Sofia Siili-Malinen (ateriat), Canva ja Pixapay (muut)
Graafinen ilme: Ginstia Haatainen
Teksti: Ginstia Haatainen ja Sanni Joukainen