Kuinka sivuvirtoja voidaan hyödyntää ja kuinka se liittyy pakkaamiseen?

Take away -pakkauksiin liittyen kuulet podcastissa ajatuksia, kuinka hyödyntää sivuvirtoja pakkausmateriaalin valmistuksessa ja tukea sitä kautta myös vastuullista brändimielikuvaa. Podcastissa pohditaan, kuinka kuluttaja tekee valintoja kestävyys näkökulmasta ja toisaalta, kuinka brändin vastuullisuusarvojen kautta voidaan ottaa näitä asioita huomioon.

TAMKin Ruokaa kotiin kestävästi ja älykkäästi, RUOKO-hankkeen ja Pirkanmaan teolliset symbioosit, PITS-hakkeen podcastin osassa sivuvirtojen ja teollisten symbioosien alkulähteillä lehtori ja PITS-hankkeen projektipäällikkö Noora Markkanen sekä yliopettaja Ulla Häggblom pohtivat mitä sivuvirrat oikeastaan ovat ja kuinka niiden hyödyntämisessä pääsee alkuun. Podcastia juontaa pakkausasiantuntija ja lehtori Nina Kukkasniemi.

Podcastissa keskustellaan muun muassa mitä hyötyä on sivuvirtojen hyödyntämisestä. Noora kertoo millaisiin rajoitteisiin voi törmätä, kun pohtii sivuvirtojen käyttöä raaka-aineena. Ulla ja Noora nostavat esille asioita miksi sivuvirtojen hyödyntämisen eteen kannattaa nähdä vaivaa. Lopuksi tuodaan esiin vinkkejä ja pohditaan, kuinka sivuvirtojen hyödyntämispotentiaali voidaan tunnistaa.

Tästä podcast-linkki tulossa!

Podcastin tekstivastineen löydät täältä: Tekstivastine RUOKOxPITS podcast

Pidetään pakkaukset kierrossa

Podcastissa Ulla ja Noora avaavat resurssien kestävää käyttöä ja kierrätystä suljettujen kiertojen kautta, pakkausten kohdalla tämä tarkoittaa myös muun muassa sitä, että pakkaukset pysyvät kierrossa. Take away -toimijoiden näkökulmasta kannustamme toimijoita pohtimaan kuinka omaa vastuullisuutta voidaan tuoda esille sitouttamalla kuluttajia pakkausten kiertotalouteen. Noora korostaa, että vastuullisuus ja teot lähtevät kuitenkin yrityksen arvoista.

Sivuvirroista pakkausratkaisuiksi ja vastuulliseksi toimijaksi

Take away -pakkauksiin liittyen kuulet podcastissa ajatuksia ’kaurankuorista keksitty’ esimerkin muodossa, kuinka hyödyntää sivuvirtoja pakkausmateriaalin valmistuksessa ja tukea sitä kautta myös vastuullista brändimielikuvaa. Podcastissa pohditaan, kuinka kuluttaja tekee valintoja kestävyys näkökulmasta ja toisaalta, kuinka brändin vastuullisuusarvojen kautta voidaan ottaa näitä asioita huomioon.

Niin nyt, kuin tulevaisuudessa tarjolle tulee erilaisia kestäviä sivuvirtoja hyödyntäviä pakkausratkaisuja, joiden käyttöönottoa kannattaa pohtia myös ruokapakkausten osalta. Erilaiset vastuullisuusasiat huomioon ottavat pakkausratkaisut tukevat vastuullisia toimintatapoja sekä kuluttajien sitoutumista tuotteeseen. Joten ota tästä kuunteluun sivuvirtojen ja teollisten symbioosien alkulähteillä podcast ja ammenna podcastin pohjalta hieman erilainen näkökulma tulevaisuuden kestävään pakkaamiseen.