Sisältö:
- Digitaalisten oppimisympäristöjen hyödyntäminen maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ohjaamisessa mm. visualisointi ja visuaalisten oppimisympäristöjen rakentaminen, videomateriaalin tuottaminen ja syventävien lukuohjelmien hyödyntämiseen
- Kielitietoiset, opiskelijan taidot ja kielenkäyttötarpeet huomioivat opetusmenetelmät ja kielitietoisen opetusmateriaalin rakentaminen.
- Kulttuuristen lähtökohtien tunnistaminen ja vastavuoroinen kulttuuritietoisuus hoitoalan asiakas- ja työympäristöissä.
- Matematiikka ja lääkelaskut kielenä, matematiikan sanallisten visualisointi ja konkretisointi sekä opiskelijan oppimisen tukeminen
Suoritustapa:
Koulutus toteutetaan Flipped Learningin periaatteita noudattaen. Osallistujat tutustuvat ennakkoaineistoon oman aikataulunsa mukaan. Tämän jälkeen kokoonnutaan yhteisesti syventämään aihetta keskustellen ja yhteisiä oppimisaihioita rakentaen. Koulutus sisältää kolme webinaaria, itsenäistä ennakkoaineistoon tutustumista ja välityöskentelyä, jossa rakennetaan sosiaali- ja terveysalan opetussisältöihin kielitietoisia, visuaalisia ja digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäviä oppimisaihioita kaikkien osallistujien käyttöön.
Aikataulu:
Itsenäinen ennakkoaineistoon tutustuminen
Yhteisen työskentelyn ja ohjauksen verkkopaja 20.8 klo 13:30 – 15:30
Itsenäinen välityöskentely
Väliwebinaari pe 10.9 klo 9.00-11.00
Itsenäinen välityöskentely
Loppuwebinaari: pe 1.10 klo 13.30 – 15.30
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö
Ilmoittautuminen (linkki avautuu uuteen välilehteen)