Take away -tilauksesta kuluttajalle elämys

RUOKO-hanke on ollut mukana Tampereen Ammattikorkeakoulun konferenssissa 2022. Konferenssin pääteemana oli kestävän kehityksen ajankohtaisuus ja se, miten kestävä kehitys koskee Tampereen Ammattikorkeakoulua. Konferenssin viitekehykseksi valittiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

 

Kuluttajan tarpeet ja toiveet pakkausratkaisun keskiössä

Tekstissä keskitytään RUOKO-hankkeen yhteen tärkeimmistä tavoitteista eli pakkausratkaisun suunnittelemiseen sekä kehittämiseen. Kirjoitus pohtii kuluttajalle hyödyllisimpiä ominaisuuksia take away -ruokapakkauksessa. Kuluttajalle halutaan luoda mahdollisimman toimiva palvelukokonaisuus, joka on kuluttajalle helppo take away -tilauksen tekemisestä aina pakkauksen kierrättämiseen asti. Tekstissä pureudutaan juuri tähän aikajanaan.

 

Elämyksellisyys osana asiakaskokemusta

 

Kirjoituksessa käsitellään:

  • elämyksellisten kokemusten suunnittelussa hyödynnettävää elämyskolmioteoriaa
  • kuluttajan kannustamiseen liittyviä motivaatiotekijöitä
  • tunnetiloja
  • tuotteen elementtien sekä kokemisen eri tasoja
  • herättää ja tuoda esille positiivisia tunnetiloja kuluttajalle, kuitenkin liiketaloudellisesti kannattavasti

 

 

 

Millaisen pakkausratkaisun brändi olisi paras tai vahvin?
Voiko take away -pakkauksen käyttäminen olla kiehtovaa?

Kuinka voisimme tehdä pakkauksesta yksilöllisen tai ainutkertaisen?
Voisiko take away -pakkauksiin lisätä elämyksellisyyttä pakkausratkaisujen suunnitteluvaiheessa?

RUOKO-hankkeen kirjoitus pohtii edellä mainittuja mielenkiintoisia kysymyksiä.
Käy lukemassa kirjoitus alla olevasta linkistä sivulta 138-146.

Tamk konferenssi 2022

 

 

Kirjoittajat: Tiina Wickman-Viitala ja Sami Salonen

Tiivistelmä: Sanni Joukainen ja Ginstia Haatainen

Kuva: RUOKO-hanke ja LEO – Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus