Kirjoittajat: Lehtori Taija Karhe, Liiketalous ja media, TAMK
Restonomi (AMK) Millamaija Jaaksola
Kuluttajat haluavat selkeämpiä lajitteluohjeita take away -pakkauksiin
Keväällä 2023 muutamissa tamperelaisissa ravintoloissa myytyjen take away -pakkausten mukana jaettiin RUOKO-hankkeessa kehitettyjä tarroja, joissa oli lajitteluohjeet sekä kartonkisille että muovisille pakkauksille. Tarroissa oli QR-koodi, joka ohjasi kuluttajille suunnattuun kyselyyn. Siinä selvitettiin, auttoiko tarran lajitteluohje kuluttajaa lajittelemaan pakkauksen. Vastauksista kävi ilmi, että esimerkiksi työpaikalla take away -ruokaa syödessä voi olla huonot mahdollisuudet lajittelulle. Kuluttajat toivovat enemmän samankaltaisia selkeitä lajitteluohjeita pakkauksiin.