Naistech-projektisivun pääkuva

NAISTECH - naisvoimaa tekniikkaan

Naistech-hankkeessa pyritään lisäämään naisten kiinnostusta tekniikan aloja kohtaan. Mukaan toivotaan myös maahanmuuttajataustaisia naisia. Hankkeessa kannustetaan naisia hakeutumaan erityisesti kone-, automaatio-, talo- ja sähkötekniikkaan. Myös yrittäjyys on mahdollinen uravalinta.

Hankkeen tavoite

Rohkaistaan ja tuetaan tyttöjä ja naisia hakeutumaan ennakkoluulottomasti tekniikan alalle ja opintoihin sekä vaikutetaan valintoihin koulutuksen ja työelämän siirtymävaiheissa.

Tutustu Naistech-esitteeseen.

Verkkokurssi: Innostu tekniikasta (3 op)

TAMK tarjoaa erityisesti naisille suunnatun maksuttoman verkkokurssin, joka auttaa sinua uravalinnassasi. Oletko tympääntynyt nykyiseen työhösi tai huonoon palkkaan? Vai oletko vasta suunnittelemassa omaa uraasi? Verkkokurssilla kartutat tietoa eri teknologian aloista, teknisen alan palkoista, työllistymismahdollisuuksista ja opiskelupaikoista.

Lue lisää ja liity mukaan kurssille

Hankkeen työskentelytavat

Kokoamme yhteistyöoppilaitosten opiskelijoista sekä työttömistä ja alaa vaihtavista naisista
kummiryhmiä, jolle järjestetään työpajoja, tsemppipajoja, koulutustilaisuuksia, webinaareja ja tutustumisia tekniikan alan yrityksiin.

Toimintaan kutsutaan mukaan myös kummiyrityksiä ja -toimijoita. Yritykset voivat esitellä toimintaansa, tarjota kummiryhmäläisille harjoittelu-, kesätyö- ja vaikkapa TET-paikkoja. Kummihenkilöt voivat esim. tukea kummiryhmän tyttöjä opinnoissa ja urasuunnitelmissa.

Hanke tuottaa opinto-ohjaajille ajanmukaista aineistoa hyödynnettäväksi opinto-ohjauksessa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Pinttyneet käsitykset esteenä

Tekniikka kuuluu sekä naisille että miehille. Suomessa teknologia-aloilla työskentelevistä vain viidennes on naisia. Kuitenkin suomalaisten tyttöjen matematiikan ja luonnontieteiden osaaminen on PISA- ja TIMMS-tutkimusten perusteella maailman kärkiluokkaa. Ovatko käsityksemme teknisten alojen työtehtävistä realistisia ja ajantasaisia? Tiedostammeko, että nykyisin tekniikan alan työtehtävät ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Palkkatasokin on usein kilpailukykyinen.