Hankkeen tutkimusryhmän ja ohjausryhmän tapaaminen Tampereella

Kiistelty suostumus -hankkeen tutkijaporukka kokousti ohjausryhmän kanssa.

Kiistelty suostumus -hankkeen tutkijat ja hankkeen ohjausryhmäläiset tapasivat kick-off -seminaarin yhteydessä Tampereella. Torstaipäivän ohjelma koostui varsinaisesta kick-off -seminaarista sekä yhteisestä lounaasta ja illallisesta, joiden aikana ihmiset pääsivät tutustumaan ja vaihtamaan kuulumisia.

Perjantaina kokoonnuttiin keskustelemaan tarkemmin CoCo-hankkeeseen liittyvistä tutkimuksellisista kysymyksistä. Tutkimusryhmä oli koostanut ohjausryhmäläisille alustuksia suunnitelluista osatutkimuksista sekä laatinut kysymyksiä, joiden pohjalta keskusteltiin vapaamuotoisesti tutkimuksen käytännön toteuttamisesta.

Intensiivinen ”ohjausryhmäpäivä” tarjosi monia hedelmällisiä keskusteluja, joista riittää paljon ammennettavaa jatkoa ajatellen. Me tutkimusryhmäläiset saimme asiantuntevalta ohjausryhmältä mainiota sparrausta ja keskusteluissa syntyi monia hyviä ideoita liittyen mm. aineistonkeräämisen toteuttamiseen. Oli ylipäänsä hienoa päästä pallottelemaan ajatuksia omien tutkimusalojensa huippujen kanssa.

Vaikka päivä oli pitkä ja listalla paljon asiaa, tunnelma oli koko työskentelysession ajan rento ja tuttavallinen. Erityisen ilahduttavaa oli se, että kaikki ohjausryhmäläiset pääsivät paikan päälle ensimmäiseen tapaamiseen. Tutkimusryhmän ja ohjausryhmän on tarkoitus kokoontua hankkeen aikana yhteensä kolme kertaa.

Kiistelty suostumus -tutkimuksen ohjausryhmä:

Christine Barter
Anja Bredal
Jeff Hearn
Veronika Honkasalo
Suvi Keskinen
Johanna Niemi
Ann Phoenix
Carolina Øverlien

(Kuvasta puuttuvat Suvi Keskinen ja Veronika Honkasalo, jotka pääsivät kuitenkin torstain tapaamiseen)