Podcast: Näkökulmia elinkaarilaskentaan

Näkökulmia elinkaarilaskentaan -podcastjakso.

TAMKin Ruokaa kotiin kestävästi ja älykkäästi RUOKO -hankkeen ja Pakkausarvoketjun kiertotalousosaaja -koulutushankkeen podcastin osassa Näkökulmia elinkaarilaskentaan, Enston Senior Sustainability Specialist Marjo Ketonen ja TAMKin lehtori Mika Nieminen pohtivat elinkaarilaskentaa pakkausten kontekstissa ja laajemminkin. Podcastia juontaa pakkausasiantuntija ja lehtori Nina Kukkasniemi TAMKista.

3. Jakso Näkökulmia elinkaarilaskentaan

Podcastissa keskustellaan muun muassa kuinka LCA-laskennan rajaus kannattaa valita. Mika valottaa viherpesunäkökulman ymmärtämisen tärkeyttä ja Marjo pohtii LCA-laskennan käyttökohteita ja hyötyjä. Toisaalta keskustellaan myös siitä mihin LCA-laskentaa ei kannata käyttää.

Tekijät: Nina Kukkasniemi, TAMK (juonto, käsikirjoitus ja tekstivastine), Miika Huikkola, TAMK (editointi ja tekstivastine), Mika Nieminen, TAMK (puhujavieras, käsikirjoitus) ja Marjo Ketonen, Ensto (puhujavieras, käsikirjoitus).

Tekstivastine pdf-muodossa: Pod_PAKE x RUOKO LCA_tekstivastine

Podcast-sarja löytyy nyt SoundCloudista ja Open Spotifysta KohinaKampuksen soittolistalta.

Rahoittaja: Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukiväline (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskuksen tehtävänä on edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta sekä vastata nopealla toiminnalla työmarkkinoiden äkillisiin rakennemuutoksiin. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.