Podcast: Kestävät pakkausmateriaalit ja raaka-aineet

Kuvakaappaus Soundcloudin alustalta.

TAMKin Pakkausarvoketjun kiertotalousosaaja -koulutushankkeen podcastin osassa Kestävät pakkausmateriaalit ja raaka-aineet DS Smithin Operations Excellence Manager Katja Viitala ja TAMKin lehtori Marita Hiipakka pohtivat pakkausten kestäviä materiaali- ja raaka-ainevalintoja kiertotalouden näkökulmasta. Lisäksi kuullaan ajatuksia siitä, miksi ja miten näitä asioita kannattaa pakkausarvoketjun osana toimivassa yrityksessä huomioida. Podcastia juontaa pakkausasiantuntija ja lehtori Nina Kukkasniemi TAMKista.

1. jakso: Kestävät pakkausmateriaalit ja raaka-aineet

Podcastissa keskustellaan muun muassa siitä, miksi pakkausmateriaalin valinta on vaikeaa ja kuinka EU:n kiertotalouden uutta toimintasuunnitelmaa sovelletaan materiaalivalinnoissa. Lisäksi Katja Viitala valottaa, millaisia vaatimuksia pakkausmateriaaleille tulee asiakaskentästä ja kuinka kiertotalous siellä näyttäytyy. Keskustelussa sivutaan myös pakkausmateriaalin kohtaloa pakkausketjun loppupäässä.

Tekstivastine (pdf-muodossa): Pod_Materiaalit ja raaka-aineet_tekstivastine

Tekijät: Nina Kukkasniemi, TAMK (juonto, käsikirjoitus ja editointi), Marita Hiipakka, TAMK (puhujavieras ja tekstivastine), Katja Viitala, DS Smith (puhujavieras).

 

Podcast-sarja löytyy nyt SoundCloudista ja Open Spotifysta KohinaKampuksen soittolistalta.

 

Rahoittaja: Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukiväline (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskuksen tehtävänä on edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta sekä vastata nopealla toiminnalla työmarkkinoiden äkillisiin rakennemuutoksiin. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.