Tuottajapankki-hanke tuo näkyvästi esille kulttuurialan henkisen infran kehitystyötä - mukana myös kesällä SuomiAreenassa

Luovia aloja ei ole ilman tekijöitä. Millaisia osaamisen, jaksamisen ja työllisyyden haasteita luovilla aloilla on kriisien keskellä? Kuinka hankkeet voivat vahvistaa luovien alojen henkistä infraa ja resilienssiä?

Keskustelu kulttuurialan henkisen infran kehitystyöstä nostettiin esille Tampereen kaupungin kulttuurin kehittämishankkeiden ja Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026:n yhdessä Tampereella 9.2.2023 järjestämässä Elämystalousfoorumissa, jossa paikalla oli kulttuurialan ammattilaisten lisäksi osallistujia muun muassa kunnista, puolueista, yrityksistä ja kulttuurin edunvalvontaorganisaatioista.

Luovien alojen henkinen infra -osuutta moderoi lehtori Carolina Pajula (KM, työnohjaaja (STOry), RMP-motivaatiovalmentaja). Paneelissa uuden taiteen ja kulttuurin barometrin uunituoreita tuloksia esitteli kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen johtaja Marjo Mäenpää, jonka lisäksi aiheesta olivat keskustelemassa säveltäjä-muusikko Anna-Mari Kivimäki, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton toiminnanjohtaja Karoliina Huovila ja Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Paula Tuovinen. Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa Operaatio Pirkanmaan sivuilla 23.2. saakka.

Kulttuurialan toimijoiden henkisen infran kehitystyön tiimoilta keskustelu jatkuu yhä edelleen valtakunnallisesti kesäkuussa, kun Tuottajapankki-hanke on mukana MTV3:n SuomiAreenassa torstaina 29.6.2023.