Tuottajaresidenssi

Tuottajapankki-projekti ja Operaatio Pirkanmaa avaavat uuden toimintakokeilun Pirkanmaan tuottajaresidenssistä.

Residenssipilotin tarkoituksena on selvittää käytännönläheisesti miten Pirkanmaan alueen tuottajien yhteistoimintaa tulisi kehittää, ja toisaalta edistää kuntien kulttuuritoimintaa tuottajaosaamisen lisäämisellä alueella. Tuottajaosaaminen ja tuottajaverkosto tulevat residenssitoiminnan avulla näkyväksi ja saavutettavaksi.

Toiminnan tavoitteena on tukea eri taiteenalojen tuottaja- ja välittäjäportaan ammatillista verkostoitumista ja Pirkanmaan alueellisen yhteistyön kehittymistä. Pilotoinnin yhteistyökumppaneita ovat Valkeakosken ja Akaan kaupungit.

Residenssien perustamisen lähtökohtina ovat pirkanmaalaisen kulttuuri- ja taide-elämän kehittäminen, yhteyksien luominen, sekä vuorovaikutuksen mahdollistaminen paikallisten kulttuuritoimijoiden ja residenssin tuottajien välille.

 

Kysely Valkeakosken ja Akaan kulttuuritoimijoille

Tuottajapankki-projekti kokoaa tammi-helmikuun 2023 aikana tietoa Valkeakosken ja Akaan alueiden taide- ja kulttuuritoimijoilta erilaisista kehittämisen ja tuen tarpeista.

Toivomme vastauksia kaikilta alueella vaikuttavilta kulttuuri- ja taidealan toimijoilta, niin yhdistyksiltä, yksittäisiltä freelancereilta, taideorganisaatioilta kuin kaupungin kulttuuritoimijoiltakin. Kaikki vastaukset auttavat muodostamaan tämän vuoden aikana toteutettavan uuden  Tuottajaresidenssi-pilotin toimintaa, joka tarjoaa alueen toimijoille maksutonta tukea oman toiminnan kehittämiseksi.

Kysely on päättynyt pe 24.2. , kiitos vastanneille!

1.residenssijakso 13.-14.3. Valkeakoskella

1.päivä Valkeakoski 13.3.2023

Residenssin käynnistys
tuotantotiimi, ydintoimijat Valkeakoskelta ja Akaasta

 • molempien kaupunkien kulttuuritoiminnan ja -palveluiden tilanne ja resurssit
 • tuottajaresidenssitoiminnan määrittely, keskeiset haasteet ja tarpeet
 • alueen kulttuuritoimijoiden sparraus

2.päivä Valkeakoski ja Akaa 14.3.2023

 • alueen kulttuuritoimijoiden sparraus
 • Akaan kaupungin kulttuuripalveluihin tutustuminen
 • verkostoitumisilta Voipaalan taidekeskuksessa Valkeakosken ja Akaan kulttuuritoimijoille klo 17:30-20

 

14.3. verkostoitumisilta Valkeakoskella

Ilmoittaudu mukaan tapaamaan Valkeakosken ja Akaan seudun taide- ja kulttuuritoimijoita ja keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista!

Tuottajapankin ja Operaatio Pirkanmaan järjestämässä verkostoitumisillassa tiistaina 14.3.2023 klo 17.30-20 kuullaan Valkeakosken ja Akaan ajankohtaiset kulttuurikuulumiset, sekä esittelyt Tuottajapankki- ja Operaatio Pirkanmaa -projekteista ja alueella pilotoitavasta Tuottajaresidenssi-toiminnasta. Tämän jälkeen tutustutaan ja keskustellaan pienryhmissä kulttuuri- ja taidetoimijoiden yhteistyön tarpeista ja ideoidaan uusia yhteistyön paikkoja.

Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen tarjoilujen vuoksi. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Susanna Ihanus, susanna.ihanus@tuni.fi, p. 050 530 2905

Osoite: Voipaalan taidekeskus, Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki

Residenssikuulumiset 1. jaksolta

Tuottajaresidenssipilotin tuottajatiimi kuvassa vas. Susanna Ihanus, Elina Orjatsalo, Ilona Kyykoski ja Anna Vesén.

Pilotin tarkoituksena on selvittää käytännönläheisesti miten Pirkanmaan alueen tuottajien yhteistoimintaa tulisi kehittää, ja toisaalta edistää kunnissa tapahtuvaa kulttuuritoimintaa tuottajaosaamisen lisäämisellä alueella.

Mitä sitten ensimmäisellä residenssijaksolla tapahtui?

Lue ensimmäisen residenssijakson kuulumisista ja havainnoista Susanna Ihanuksen kirjoittamasta blogitekstistä.

2. residenssijakso 23.-24.5. Akaassa

1.päivä Akaa 23.5.2023

Residenssitoiminta
tuotantotiimi, ydintoimijat Akaasta

 • tilannekatsaus, mitä tapahtunut 1.jakson jälkeen, tutustuminen Akaan kaupungin toimijoihin ja kaupungin kulttuuritoiminnan ja -palveluiden nykyhetken tilanteeseen ja resursseihin
 • tuottajaresidenssitoiminta
 • alueen kulttuuritoimijoiden sparraus

2.päivä Valkeakoski ja Akaa 24.5.2023

 • alueen kulttuuritoimijoiden sparraus, toimijoihin tutustuminen
 • verkostoitumisilta Valkeakosken ja Akaan kulttuuritoimijoille

24.5. Verkostoitumisilta Akaassa

Tuottajapankin ja Operaatio Pirkanmaan järjestämässä kulttuuritoimijoiden verkostoitumisillassa keskiviikkona 24.5.2023 Toijalan Seurantalo Sampolassa klo 18-20 kuullaan mm. Valkeakosken ja Akaan ajankohtaiset kulttuurikuulumiset sekä esittelyt Tuottajapankki- ja Operaatio Pirkanmaa -projekteista ja alueella pilotoitavasta Tuottajaresidenssi-toiminnasta. Tämän jälkeen tutustutaan ja keskustellaan pienryhmissä kulttuuri- ja taidetoimijoiden yhteistyön tarpeista ja ideoidaan uusia yhteistyön paikkoja.

Tilaisuus on ensisijaisesti kohdennettu Valkeakosken ja Akaan alueiden toimijoille, mutta jos toiminta näillä alueilla kiinnostaa ulkopaikkakuntalaisia, olet lämpimästi tervetullut verkostoitumaan!

Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen tarjoilujen vuoksi. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.

Osoite: Toijalan seurantalo Sampola, Haittilantie 2/Sampolantie 3, 37800 Akaa

3. residenssijakso 28.-29.9. Valkeakoskella

1.päivä Valkeakoski 28.9.2023

Residenssin käynnistys
Residenssi -sekä kuntatoimijoiden havainnot ja yhteenveto Tuottajaresidenssitoiminnasta, keskustelua heränneistä ajatuksista ja yhteistoimintamahdollisuuksista.

2.päivä Valkeakoski 29.9.2023

Alueellisen kulttuurin kehittämishankkeen ideointipäivä

 

28.9. Koulutusilta Valkeakoskella

Päivitys 26.9.2023: Tilaisuus on valitettavasti peruttu, eikä lisäilmoittautumisia oteta vastaan.

Tuottajapankki ja Operaatio Pirkanmaa järjestävät osana Tuottajaresidenssitoimintaa koulutusillan torstaina 28.9.2023 Kulttuurikeskus Luovassa, Valkeakoskella klo 17-19:30.

Tuottajaresidenssin asiantuntija-alustukset toivotuista teemoista:
tuottaja Elina Orjatsalo – Apurahahakemusten salat
tuottaja Anna Vesén – Kulttuurialan palveluiden tuotteistaminen.

Illassa mukana myös Akaan ja Valkeakosken kaupunkien kulttuurivastaavat Petra Kotro ja Jarmo Julkunen kysymyksiä ja keskustelua varten.

Paikka: Kulttuurikeskus Luova, Kauppilankatu 2, Valkeakoski 

Tilaisuus on ensisijaisesti kohdennettu Valkeakosken ja Akaan alueiden toimijoille, mutta jos toiminta näillä alueilla kiinnostaa ulkopaikkakuntalaisia, olet lämpimästi tervetullut verkostoitumaan! Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.