Kulttuuri osana kuntien kehittämistä – Tuottajapankki mukana suunnittelutyössä

osallistujat Vapriikissa

Kulttuuri on entistä keskeisemmässä roolissa Pirkanmaan maakunnan brändin, vetovoiman ja matkailun edistämisessä.​​ Alueen pitovoima ja identiteetit vahvistuvat kulttuurin avulla. Operaatio Pirkanmaa -kehittämishankkeessa keskitytään löytämään yhdessä keinoja, joilla kunnat pääsevät kohti näitä tavoitteita ja konkreettisesti edistämään työskentelyä​.

Operaatio Pirkanmaa on käynnistänyt eri teemaisten työpakettien sarjan, jossa Tuottajan tärkeimmät hommat -työpaketissa tehdään tiivistä yhteistyötä Tuottajapankki-hankkeen kanssa. Tuottajapankin näkökulmasta pääsemme viemään tuottajaosaamista ja tietoa tuottajaverkoston toiminnassa kuntatoimijoille, avartamaan näkemystä kulttuuripalveluiden tuottamisen tavoista eri puolilla aluetta ja luomaan uusia yhteistyön paikkoja myös tuottajille. Osaamisen kasvattaminen ja ymmärryksen lisääminen ammattimaisesta kulttuurituottamisesta vie pitkällä tähtäimellä koko tuottajakunnan asiaa eteenpäin.

Ensimmäinen lähityöpaja pidettiin Vapriikissa 23.3., jolloin käytiin keskustelua kunta- ja yhdistyssektorin toimijoiden resursseista ja tilanteesta, yhteistyön haasteista ja mahdollisuuksista, sekä kuntien roolista kulttuuritoimijoiden verkoston tukena. Kevään aikana luvassa myös Tapahtumatuottamisen ABC ja asiaa tapahtumien turvallisuudesta ja lupa-asioista. Toiminta jatkuu myös syksyllä 2023.

Muita Operaatio Pirkanmaan kuntien työpaketteja ovat Kestävää pirkanmaalaista kulttuuria, Kulttuuri strategisena osana kuntien kehittämistä, Kulttuurin rahoitus(viidakko), Kulttuurin (uudet) tilat ja Kulttuurimatkailun mahdollisuudet.