SoWell-tutkimus on ollut lokakuussa ahkerasti esillä. Ensin tutkimuksen tuoreita tuloksia vanhenemisen ja hyvinvoinnin suhteesta esiteltiin Ikinuoret ry:n järjestämässä avoimessa yleisöluennossa Näsin Salissa Tampereella 8.10.2019. Seuraavana päivänä 9.10. oli vuorossa tutkimuksen esittely VR:n eläkeläisten kuukausitapaamisessa Kulttuuritalo Laikussa Tampereella. Molemmissa tilaisuuksissa oli noin 30 kuulijaa ja tutkimus sai innostuneen vastaanoton.

Lokakuuhun mahtui vielä  SoWell-tutkija Jari Pirhosen osallistuminen etsivää ja löytävää vanhustyötä koskevaan paneelikeskusteluun Helsingissä 30.10. Seminaaripäivän kuluessa todettiin, että syrjäytymisvaarassa olevien ja syrjäytyneiden ikäihmisten löytämisessä järjestöjen toiminnan piiriin on haasteensa, mutta ei se suinkaan ole mahdotonta. Hyvistä käytännöistä kuultiin monilta paikalla olleilta järjestötoimijoilta. Täyteen buukatussa seminaarissa oli 150 osallistujaa.

Kuva on Helsingin seminaaripäivän paneelikeskustelusta. Kuvassa on Jarin lisäksi vasemmalta lukien tutkija Elisa Tiilikainen, professori Marjaana Seppänen, kokemusasiantuntija Raija Viitanen ja psykoterapeutti Marja Saarenheimo.