SEGRA-tutkijoiden julkaisut asunnottomuudesta, tilapäismajoituksesta ja kotiin vietävästä työstä pandemia-aikana

SEGRA-tutkimusryhmän jäsenet Mikko Ilmoniemi ja Johanna Ranta kirjoittivat asunnottomuutta ja asumisen tukea koskevista aiheista Marja Hekkalan ja Suvi Raitakarin toimittamaan teokseen Osallisuutta ja osattomuutta yhteiskunnan marginaaleissa: Muuntuvat palvelut ja hyvinvointi koronapandemiassa.

Ilmoniemen tutkimusartikkelin otsikko on Yhdenvertaisuuden jännitteet asunnottomien ihmisten tilapäismajoituksessa: Koronapandemian aikana voimistuva erivertaisuus, Rannan puolestaan Koronapandemia, kohtaamispaikka ja vuorovaikutus: Kuvauksia jalkautuvasta päihdetyöstä pandemiaolosuhteissa kaduilla, kodeissa ja pimeässä verkossa. Molemmat tekstit on saatavana avoimesti verkossa.

Kirja kokoaa yhteen tutkimusartikkeleita ja puheenvuorotekstejä koronapandemian tuottamista moninaisista merkityksistä, vaikutuksista, seuraamuksista ja ilmentymistä yhteiskunnan marginaaleissa. Monet teoksen kirjoittajista ovat Korona yhteiskunnan marginaaleissa (KoMa) -tutkimushankkeen jäseniä. Myös Ilmoniemi ja Ranta lukeutuvat SEGRAn ohella KoMan Asunnottomuus-osahankkeen tutkimusryhmään. Tampereen yliopiston tiedotteen teoksesta voi lukea täältä.

Kannen kuva ”Mute Future”: Katukilta-hankkeen ohjausryhmä, MidJourney tekoäly. Kuvanmuokkaus: Antti Kervinen