12.5.2022 Tampere, klo 10-16
Avoin ilmottautumislomake, ilmoittaudu mukaan tästä!
Seminaari järjestetään sekä paikan päällä Tampereella (Pinni B) että Zoom-yhteydellä:
Ohesssa Zoom-linkki aamu- ja iltapäivän yhteiseen ohjelmaan.
Pääsali (kaikki yhteinen ohjelma)
YHTEISKUNNALLISESSA KOOMASSA? Korona yhteiskunnan marginaaleissa -hankkeen seminaari
https://tuni.zoom.us/j/61374690357?pwd=QkJTQVh3TGxrbWRuQ2NZdm1kWWFXZz09
Meeting ID: 613 7469 0357
Passcode: 249959
Voit osallistua kaikkiin päivän ohjelmiin tai erikseen esimerkiksi aamu- ja/tai iltapäivän yhteisiin ohjelmiin,
päivän ohjelma löytyy kotisivuiltamme tästä linkistä.
Pinni B sijaitsee osoitteessa Kanslerinrinne 1. Yhteinen ohjelma tapahtuu auditoriossa B1100 ja dialogiset työryhmät ryhmätyötiloissa B3110, B3108, B3111 ja B3109.
Ilmoittautuneita on runsaasti, joten etäyhteydellä osallistuessasi pidäthän linjoille saapuessasi mikrofonisi ja kamerasi mykistettyinä. Näin saamme pidettyä yhteydet mahdollisimman häiriöttöminä.
Tavoitteenamme on tallentaa seminaari tutkimusaineistoksi. Tallenteet säilytetään tietosuojaturvallisesti ja niistä tehdyistä tekstitiedostoista poistetaan suorat tunnistetiedot. Aineistoa käsitellään kunnioittavasti, luottamuksellisesti ja nimettömästi. Suostumus varmistetaan vielä suullisesti tilaisuudessa ja tallentamisesta on mahdollista kieltäytyä. Mikäli sinulla herää mitään kysymyksiä tähän tai muuten seminaariin liittyen, olethan yhteydessä projektikoordinaattori Henna Takalaan, henna.takala@tuni.fi ja 0505357702.
Ohjelma:
Klo
10 Tervetuloa & Aamukahvit
10.10‒11.50 Aamupäivän puheenjohtaja professori Henrietta Grönlund, Helsingin yliopisto (Osallistavat yhteisöt- osahanke)
Kokemuksia koronasta á 20 min.
– hallinto, poliittinen päätöksenteko/ Sosiaali- ja terveysministeriö, johtaja Taru Koivisto
– lähityö/ tutkija-kehittäjä Marja Hekkala Tampereeen yliopisto (Asunnottomuus- ja Otto- Oma tulevaisuus-osahanke) ja palvelupiste Social Club Lissun työntekijät Iida Makkonen ja Katja Saraketo (Otto- Oma tulevaisuus – osahanke, Porin Sininauha ry)
– kokemusnäkökulma /Pori, Palvelupiste Lissu, Mia Behm, palvelunkäyttäjän näkökulma
– tutkimus (KoMa-hanke)
12-13 Lounastauko, omakustanteinen
13 Dialogiset työryhmätyöskentelyt
Tule mukaan keskustelemaan ja jakamaan käsityksiäsi mm. seuraavista teemoista: mitä pandemia opetti; mitä uusia innovaatioita sosiaalipalveluissa ja tutkimuksen tekemisessä koronapandemia tuotti; mitä tiedollisia ja aineellisia resursseja pandemian aikana toimiminen on edellyttänyt; millaisia palveluiden käytäntöjen ja rakenteiden muutostarpeita pandemian aikana on tunnistettu; tai palveluiden käyttäjien kokemukset osallisuudesta ja sen esteistä pandemian aikana.
Työryhmät:
a. Tutkijana yhteiskunnan marginaaleissa koronapandemian aikana? Millaista tutkimuksenteko heikoimmassa asemassa olevien keskuudessa on ollut pandemia-aikana Puheenjohtajat dosentti, yliopistonlehtori Suvi Raitakari ja tutkimusjohtaja Lauri Kokkinen, molemmat Tampereen yliopisto
b. Asiakastyö yhteiskunnan marginaaleissa koronarajoitusten keskellä? Puheenjohtajat KoMa-asunnottomuus-osahankkeesta tutkija Mikko Ilmoniemi ja asumissosiaalista lähityötä tekevä sosiaalityöntekijä Rosa Karjalainen
c. Asiakkaana SOTE- palveluissa korona-ajassa. Kokemuksia, oppeja ja tuntemuksia asiakkaan näkökulmasta. Puheenjohtajat kokemustoimija Mia Behm, palvelupiste Lissun työntekijät Iida Makkonen ja Katja Saraketo
d. Yhteiskunnan marginaaleja auttava palvelujärjestelmä koronapandemian aikana – kokemuksia, oppeja ja tuntemuksia. Puheenjohtajat Nuorten palvelujen päällikkö Päivi Malmivaara Sininauhasäätiö ja tutkija-kehittäjä Joakim Zitting Diak (Ruoka-apuhanke)
14 Iltapäiväkahvit & teet
14.30 Paneeli: Paneelin puheenjohtaja dosentti Sakari Kainulainen Diak (Ruoka-apuhanke)
Työryhmien vetäjät paneelissa. Paneelissa jaetaan työryhmien antia ja keskustellaan esiin nousseista ajatuksista, kokemuksista
15.30 Asiantuntijapuheenvuoro: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, tutkimuspäällikkö Minna Kivipelto
16 Kiitos ja kuulemiin