Cre4tivelle hanketoiminnan hyöty on mittaamattoman arvokasta suhteessa sijoitukseen

Lyhyttukkainen mies pitelee käsissään biopohjaista kuitumateriaalia.
Cre4tive Oy:n CCO Jarno-Pekka Mäkelä on erittäin tyytyväinen päätöksestään olla mukana BeLight-hankkeessa.

BeLight-hanke avaa uusia ovia ja mahdollisuuksia nuorelle startup-yritykselle. Kiertotalouden tuotekehitystä tekevä Cre4tive Oy käyttää hankkeessa kertynyttä tutkimustietoa tuotekehityksen pohjana, näkökulmien avaajana ja verkostoitumisalustana. Hanketoiminnan hyödyt ovat moninaiset.

Cre4tive Oy on tuotekehitystä tekevä startup, jonka toimintaa kuvaavat kestävän kiertotalouden mukaiset innovaatiot. Vuonna 2018 perustettu yritys on ensimmäistä kertaa mukana tutkimushankkeessa, ja tähänastiset kokemukset ovat erittäin positiivisia.

− Lähdimme hankkeeseen mukaan siihen liittyvien kiinnostavien materiaalien takia. Saamme ajankohtaista ja uutta tutkimustietoa uusista materiaaleista ja niiden ominaisuuksista. Myös materiaalien erilaiset yhdistelmät ovat todella kiinnostavia, kertoo Cre4tiven toinen perustaja, CCO Jarno-Pekka Mäkelä.

Ainutlaatuinen tilaisuus

Startup-yritykselle BeLight-hanke vaikutti ainutlaatuisesta tilaisuudelta olla mukana laajemmassa tutkimuksessa.

− Koemme osallistumisen tärkeäksi mm. tutkimustiedon takia. Tutkimustieto on meille hyödyllistä monestakin näkökulmasta, käytämme sitä muun muassa tuotekehityksen pohjana. Lisäksi kehityshankkeessa näkee asioita myös hieman eri näkökulmasta, josta syntyy helposti uusia ajatuksia.

Hänen mukaansa hanke tukee hyvin yrityksen liiketoimintaa.

− Hankkeesta saamme uutta tietoa, jonka avulla havaitsemme mielenkiintoisia yhteenliittymiä sekä potentiaalisia mahdollisuuksia. Osallistuminen on ollut meille todella tehokasta resurssien käyttöä.

Tähtäimessä vähintään yksi onnistunut innovaatio

Mäkelä on erittäin tyytyväinen hankeyhteistyöhön.

− Yhteistyö on lähtenyt käyntiin hienosti. VTT ja TAMK ovat vieneet kehityshanketta ammattitaitoisesti eteenpäin. Sen ansioista mukana oleminen on helppoa, vaivatonta ja myös opettavaista.

Yritys odottaa ainakin yhtä onnistunutta innovaatiota hankkeen ajalta.

− Viime keväänä saimme ensimmäiset demomateriaalit, joita pääsimme käyttämään hyödyksi omissa testeissämme. Alustavasti olemme olleet pitkälti kuitupuolen kanssa tekemisissä. VTT:n kuitupuolen yhteyshenkilönä toimiva Tiina Pöhler omaa mielestäni hienon, kehitystyössäkin hyödyllisen asenteen, kiittää Mäkelä.

”Olemme hienossa seurassa”

Hanke kerryttää nuorelle yritykselle ajantasaisen tutkimustiedon lisäksi arvokasta kokemusta.

− Olemme hienossa seurassa, ja pääsemme seuraamaan hanketta ja muita yrityksiä läheltä. Hyödyllisen tiedon lisäksi saamme mahdollisuuden verkostoitua kiinnostavien yritysten kanssa. Kaikki tämä avaa uusia ovia ja mahdollisuuksia, joita nuori yritys tarvitsee menestyäkseen, Mäkelä summaa.

Cre4tive Oy:lle hanke on jo tuonut mukanaan uusia tuotekehitysideoita ja uusia kontakteja.

− Vaikka olemme pieni yritys, meihin on suhtauduttu tasavertaisesti. Koemme, että hankkeen tuoma hyöty on mittaamattoman arvokasta suhteessa sijoitukseen. Suosittelen vahvasti osallistumista kaikille yrityksille, joiden toimialaa lähellä olevia tutkimushankkeita on perusteilla.

 

Lisätiedot:
Jarno-Pekka Mäkelä
Cre4tive Oy
jarno.makela@cre4tive.fi
040 5616 070

Kuva: Cre4tive, kuvassa Jarno-Pekka Mäkelä
Teksti: Hanna Ylli