Tule mukaan!

Tampereen kaupungin siluetti ja dataa kuvaavia ykkösiä ja nollia sinisellä taustalla.

Toimitko ohjelmistokehityksen parissa? Vai ideoitko uutta palvelutoimintaa, jossa haluat hyödyntää Tampereen kaupungin ekosysteemin dataa? Kiinnostavatko tekoälyn tuomat liiketoiminnan kehitysmahdollisuudet ja ajansäästö? Yhtä-hankkeemme tarjoaa käytännönläheisen pelikirjan, joka ohjaa sinua ja yritystäsi kaupunkiekosysteemin datan käyttöön.

Yhteisesti älykäs kaupunki -hanke auttaa sinua löytämään kaupunkiekosysteemin datasta uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Miksi kannattaa kiinnostua ja tulla mukaan?

Tampereen kaupungin digitaalinen ekosysteemi on iso ja datasta löytyy monenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Tekoälyratkaisujen avulla voit parantaa prosesseja ja säästää aikaa. Tule mukaan hankkeeseemme, jos olet pohtinut sitä, mitä kaikkea kaupungin infrasta kertyvällä datalla voi tehdä ja miten yritykset voisivat sitä ja tekoälyä hyödyntää.  

Teemme hankkeessa sähköisen Yhtä-playbookin, joka kokoaa kaupunkiekosysteemin tekniset perustiedot yhteen paikkaan. Playbookin avulla pääset alkuun datan ja rajapintojen hyödyntämisessä. Saat ideoita oman liiketoimintasi kehittämiseen datan avulla ja näet esimerkkejä siitä, miten dataa on hyödynnetty.   

Mitkä tahot luotsaavat hanketta?

Yhtä-hanketta vetää Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK). Yhteistyökumppanina hankkeessa toimivat Tampereen kaupunki ja osallistuvat yritykset, muun muassa Finnpark Oy, Insta Group Oy, Louhe Oy ja Maptionnaire. Lisää yrityksiä mahtuu mukaan! Hanke on käynnissä lokakuun 2025 loppuun asti.  

Mitä konkreettista tarjoamme?

Hankkeen tuloksena syntyy sähköinen, kaikkien saatavilla oleva Yhtä-playbook. Se on käytännönläheinen tekninen dokumentointi, jonka ohjeiden avulla kuka tahansa sovelluskehittäjä voi tuottaa uusia tekoälysovelluksia tai omia palvelujaan yhteisesti älykkään kaupungin kehittämiseen. Tuotepäälliköt tai liiketoiminnan kehittäjät voivat ideoida uusia tapoja datan hyödyntämiseen playbookin datakartan avulla. Ideoiden lisäksi tuloksena voi olla uutta palvelutoimintaa, joissa hyödynnetään Tampereen kaupungin ekosysteemin tuottamaa dataa.  

Playbookin avulla yritykset voivat aloittaa kokeilut itsenäisesti ja samalla oppia lisää tekoälyratkaisuista.  

Yhtä-playbookin rajauksena toimii skenaario “kävelijöille turvallinen kaupunki” eli keskitymme playbookissa vain yhteen Tampereen kaupungin monista datalippulaivoista. Skenaario tarjoaa konkreettisen ja rajatun sovelluskontekstin, jossa erilaisia datalähteitä ja rajapintoja voi kokeilla ja kuvata.    

Mitä osallistuminen maksaa?

Hankkeeseen osallistuminen on maksutonta osallistuville yrityksille. Hankkeen rahoittaja on Pirkanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasta.  

Kiinnostuin! Mitä osallistuminen edellyttää? Millaiset yritykset voivat olla mukana?

Kaikki yritykset, jotka haluavat hyödyntää Tampereen kaupunkiekosysteemin dataa, ovat tervetulleita mukaan. Pidämme hankkeen loppupuolella infon tai työpajan, johon toivotamme tervetulleeksi aiheesta kiinnostuneet yritykset. Playbookin avulla voitte aloittaa kokeilut itsenäisesti ja oppia lisää tekoälyratkaisuista.  

Keneen voin olla yhteydessä?

Ota yhteyttä projektipäällikkö Kari Naakkaan. Tavoitat hänet sähköpostitse kari.naakka@tuni.fi ja puhelimitse 040 729 4269.  

Vinkkaa hankkeestamme muillekin!

Kiitos, kun jaat verkostoissasi linkkiä hankkeemme verkkosivuille. Tervetuloa mukaan!