Playbook

Tyylitelty kuva Tampereen kaupungin kaduista.

Hankkeen tuloksena syntyy YHTÄ-playbook (pelikirja). Sen avulla kuka tahansa ohjelmistokehittäjä, joka hyödyntää Tampereen kaupungin ekosysteemin tuottamaa dataa, voi rakentaa omia palvelujaan.

Playbook on käytännönläheinen tekninen dokumentointi, jonka avulla Tampereen kaupungin ekosysteemin dataa voi alkaa hyödyntämään. Playbookissa on myös käytännön esimerkkejä siitä, miten dataa on hyödynnetty. Sovellutusalueena esimerkeissä on lippulaivahankkeeseen “kävelijän turvallinen kaupunki” liittyvää dataa ja sen analysoinnista saatua tietoa.

YHTÄ-playbook testataan kahdella “kävelijän turvallinen kaupunki” -skenaariolla/esimerkillä, ja testausten tulosten perusteella saadaan käytännössä toimiva versio. Playbookiin on kuvattu kaikki muutkin Tampereen kaupungin ekosysteemin rajapinnat yhteen käytännölliseen selkeään “karttaan”, joista dataa voidaan saada.

Playbook julkaistaan verkossa, joten se on kaikkien saatavilla. Kuka tahansa voi ohjeiden ja esimerkkien perusteella kehitellä uusia tekoälyinnovaatioita, joissa datan lähteenä on Tampereen kaupungin ekosysteemin data.

Playbook suunnitellaan ja tehdään yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen kaupungin ja yritysekosysteemin kanssa järjestetyissä työpajoissa.

 

 

Kuva: Hairem, Adobe Stock