Syksyn Vanuva-ryhmä alkoi

Värikkäitä syksyisiä lehtiä

Syksyn Vanuva-ryhmä alkoi 29.9.22. Osa ryhmään osallistuvista tapasi toisensa jo edellisellä viikolla epävirallisen tutustumistapaamisen merkeissä.

Ryhmä on lähtenyt mukavasti käyntiin. Osallistujissa on sekä raskaana olevia perheitä että jo lapsen saaneita. Lasten ikähaarukka on aina vauvoista leikki-ikäisiin.

Osallistujat ovat päässeet tutustumaan toisiinsa kahvikupin ja pienten syötävien tarjottavien äärellä. Lapset ovat olleet lastenhoitajien kanssa erillisessä tilassa turvallisesti vanhempien tapaamisen ajan.

Ryhmän yhteisiin sääntöihin kuuluu päihteettömyys tapaamisissa sekä luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus käsitellyistä asioista. Edellisellä kerralla keskusteltiin omasta vanhemmuuden tarinasta: miten minusta tuli äiti tai isä, ja miten ympäristö siihen suhtautui. Ryhmäläiset pohtivat myös omia vahvuuksiaan vanhempina.

Tulevilla kerroilla käsiteltäviä teemoja jatketaan osallistujien toiveet huomioiden. Tulossa on mm. 360VR-videoita vanhemmuuteen liittyvistä teemoista, kuten huolista. Näiden antia ryhmä pääsee yhdessä pohtimaan.

Syksyn ryhmä on lähtenyt hienosti käyntiin ja keskustelut ovat olleet antoisia. Seuraavaa ryhmää aletaan suunnitella tammikuulle 2023. Tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin näiden sivujen ja Vanuvan IG-tilin @_vanuva_  kautta.

Kuva:StockSnap/Pixabay

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *