Vanuva-hankkeen ryhmätoiminta on päättynyt.

Hankkeessa järjestettiin yhteensä viisi Vanuva-ryhmää vuosien 2022-2023 aikana.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Vanuva-ryhmien kuvaus

Vanuva-ryhmien tarkoitusta ja toimintaa kuvattiin osallistujille seuraavasti:

Kaipaatko tukea tai vahvistusta omaan vanhemmuuteesi? Haluaisitko tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin ja saada ehkä uusia ystäviä?

Ryhmä on tarkoitettu alle 30-vuotiaille pirkanmaalaisille vanhemmille, jotka ovat ensisijaisesti ilman opinto- tai työpaikkaa tai joilla on vaikeuksia jatkaa opintojaan. Mukaan voi tulla raskauden aikana tai lapsiperheenä.

Ryhmässä keskustelemme turvallisessa ja luottamuksellisessa ympäristössä vanhemmuudesta, sen iloista ja haasteista. Ryhmässä saa vertaistukea hankalaltakin tuntuvissa tilanteissa. Ryhmän osallistujat voivat halutessaan esittää toivomuksia käsiteltävistä aiheista. Ryhmäkertojen aikana katsellaan myös vanhemmuuden teemoja käsitteleviä 360VR-videoita ja jaetaan niistä heränneitä ajatuksia.

Ryhmän ohjaajat ovat koulutettuja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Lastenhoito järjestyy vanhempien osallistumisen ajaksi.

Olet tervetullut omana itsenäsi!

Yhteistyö ammattilaisten kanssa

Vanhempien kanssa työtä tekevillä ammattilaisilla on ollut merkittävä rooli hankkeen suosittelussa kohderyhmään sopiville vanhemmille.

Ohjattuihin ryhmiin oli mahdollista osallistua myös oman työntekijän kanssa, mikäli osallistuja näin toivoi. Työntekijöiden kautta nuoret vanhemmat saivat kuulla Vanuva-ryhmien toiminnasta. Suurin osa osallistujista päätyikin mukaan juuri oman työntekijän suosituksesta.

Hankkeen toimijat

Hankkeen toteutuksesta vastaasi Tampereen ammattikorkeakoulu. Teimme yhteistyötä Pirkanmaan alueen julkisten, yksityisten ja järjestö-toimijoiden kanssa.

Kehittämiseen osallistuivat nuoret vanhemmat ja heidän kanssaan työskentelevä, hankkeen aikana muodostettu asiantuntijaverkosto.

 

Kuva: Anna Shvets/Pexels

 

Ota yhteyttä suoraan hanketiimiin

Irja Nieminen
050 5335844
irja.nieminen@tuni.fi


Petteri Väkiparta
050 4706240
petteri.vakiparta@tuni.fi