Menneet koulutukset

Tältä sivulta löydät tietoa Tuottajapankin hankeaikana v. 2022-2023 järjestämistä koulutuksista.

ChatGPT -työpaja (osa 2), marraskuu 2023

ChatGPT -työpaja, osa 2: tekoäly ja kuvat, video ja ääni 1.11.2023 

ChatGPT-työpajasarjan toisella kerralla opittiin tekoälystä kuvien, videon ja äänen yhteydessä ja saatiin vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
– mitä työkaluja käytössä
– mitä työkaluilla voi tehdä
– tekijänoikeuksiin liittyvät asiat
– miten käyttää työkaluja tehostamaan omaa työtänsä
– milloin kannattaa käyttää, milloin ehkä ei?
– käytettyjen sovellusten promptaaminen ChatGPT:llä

Marraskuun työpajan kouluttajana lehtori Toni Pippola (TAMK).

Koulutus järjestettiin lähitoteutuksena ke 1.11. klo 12-15 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella, tila G2-38.

Hankekirjoitusleiri, lokakuu 2023

Hankekirjoitusleiri 25.-26.10.2023 Vaihmalan Hovissa

Tuottajapankki järjesti yhteistyössä Operaatio Pirkanmaan kanssa 25.-26.10.2023 hankekirjoitusleirin, jonka kohderyhmänä olivat taide- ja kulttuurialan toimijat Pirkanmaalla sekä yksityiseltä että kuntasektorilta.

Leirillä saatiin tietoa luovan alan ajankohtaisista hauista sekä hankevalmistelun parhaista käytännöistä, mutta ennen kaikkea päästiin ohjatusti rakentamaan ideoista valmista hankesuunnitelmaa. Leirillä pääsi myös halutessaan etsimään tulevaisuuden suuntia ennakointityökalujen avulla ohjelman omassa osiossa (valinnainen halukkaille).

Fasilitaattoreina Päivi Puutio TAMKin projektitoimistosta, Susanna Ihanus Tuottajapankki-hankkeesta ja Sipriina Ritaranta Operaatio Pirkanmaasta. Hankkeiden taloudesta leirillä sparrasi erikoissuunnittelija Tuula Isosuo, TAMK.

Lisäksi ulkopuolisina asiantuntijoina leirillä vierailivat Pirkanmaan liitosta erityisasiantuntija Tiina Ramstedt-Sen ja Pirkanmaan Helmi ry:stä kehittämisasiantuntija Anna Kulmakorpi. Leirillä oli mahdollisuus myös seurata etänä OPH:n Luovan Euroopan hakuinfoa 26.10.

Leiripaikkana toimi Vaihmalan Hovi (Vaihmalantie 144, 37500 Lempäälä), keskiviikkona 25.10. klo 9-17 ja torstaina 26.10. klo 9-16. Keskiviikkoiltana vapaamuotoista verkostoitumista ja ideointia.

 

Tapahtumatiedotus, lokakuu 2023

Taija HolmTapahtumatiedotuksen supervinkit tuottajille 12.10.2023 

Torstaina 12.10. klo 12-15 oli kirjastotalo Metsossa oiva mahdollisuus kuulla tapahtumatiedotuksen supervinkit tuottajille alan huippuosaajalta, ProPromotion Oy:n Taija Holmilta, joka on viihteen alojen viestintä- ja PR -ammattilainen.

Operaatio Pirkanmaan järjestämässä koulutuksessa käytiin iltapäivän aikana työpajamaisesti läpi mm. kuinka tapahtumien viesti kannattaa rakentaa ja mitä mediayhteistyössä tulee ottaa huomioon, miten tehdä viestintää tunnettuuden ja kiinnostavuuden lisäämiseksi sekä myynnin kasvattamiseksi.

Johtajuus osana tuottajuutta, lokakuu 2023

Pauliina Airaksinen-Aminoff, Dr.M.Ed.Johtajuus osana tuottajuutta – tuottajan työkalut johtamiseen 2.10. ja 11.10.2023 

Tuottajapankin tuottajille suunnatussa johtajuuskoulutuksessa pureuduttiin mm. jokaisen osallistujan vahvuuksiin, identiteetin vahvistamiseen, vuorovaikutustaitojen parantamiseen sekä hankalien tilanteiden ratkaisemiseen. Lisäksi koulutus avasi erilaisia johtamistyylejä aktivoivimmasta tyylistä vähiten aktivoivaan.

Kaksiosaisen koulutuksen sisältö:

-oman johtajaidentiteetin kirkastaminen
-omien vahvuuksien hyödyntäminen työroolissa
-oman työroolin selkeyttäminen
-henkilökohtaisen viestinnän terävöittäminen
-työyhteisötaitojen sekä vuorovaikutustaitojen kehittäminen johtajana
-hankalien tilanteiden ratkaiseminen
-palautteen antaminen
-johtajana jaksaminen

Kouluttajana toimi Pauliina Airaksinen-Aminoff, Dr.M.Ed., kokenut johtamisen ja vuorovaikutustaitojen ammattilainen, joka on toiminut johtajatehtävissä yli 30 vuoden ajan eri media-alan yrityksissä.

Koulutuksen ajankohdat:
Maanantai 2.10.2023 klo 12:30-15:30 ja
Keskiviikko 11.10.2023 klo 10-12

Paikka: Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampus, Kuntokatu 3, Tampere, tila B6-33.

Apurahat ja tuotteistaminen, Valkeakoski, syyskuu 2023

Valkeakosken ja Akaan alueiden kulttuuritoimijoiden koulutusilta 28.9.2023 

Osana Tuottajaresidenssitoimintaa koulutusilta torstaina 28.9.2023 Kulttuurikeskus Luovassa, Valkeakoskella klo 17-19:30.

Tuottajaresidenssin asiantuntija-alustukset toivotuista teemoista:
tuottaja Elina Orjatsalo – Apurahahakemusten salat
tuottaja Anna Vesén – Kulttuurialan palveluiden tuotteistaminen.

Illassa mukana myös Akaan ja Valkeakosken kaupunkien kulttuurivastaavat Petra Kotro ja Jarmo Julkunen kysymyksiä ja keskustelua varten.

 

ChatGPT -työpaja (osa 1), syyskuu 2023

ChatGPT -työpaja, osa 1: tekstilähtöinen tekoälyn hyödyntäminen 22.9.2023 

Kulttuurituottajille suunnatun ChatGPT:n käyttöön liittyvän koulutuksen tarkoituksena oli opastaa ja innostaa kulttuurialan tuottajia/asiantuntijoita hyödyntämään työssään ChatGPT:ta.
Tavoitteena oli myös antaa konkreettisia vinkkejä, miten kulttuurialan asiantuntija voi tekoälyn avulla helpottaa ja nopeuttaa omia työrutiineitaan. Käytännönläheisen koulutuksen sisällössä keskityttiin tekstilähtöisen tekoälyn hyödyntämiseen.

Koulutuksen koko sisällössä otettiin huomioon kulttuurituottajan näkökulma ja vastattiin siitä näkövinkkelistä mm. seuraaviin kysymyksiin:
– Mikä on ChatGPT/tekoäly?
– Mitä tarkoittaa kielimalli?
– Mitä ChatGPT:llä voi tehdä?
– Mikä on ilmaisen ja plus -version ero?
– Miten annetaan prompteja eli komentoja?

Kouluttajana toimi Viestintätiimi Zentosta Hanna Takala, joka on erittäin pidetty, mukaansatempaava ja käytännönläheinen valmentaja ja hän on saanut valmennuksistaan erinomaista palautetta.

Koulutus järjestettiin lähitoteutuksena pe 22.9. klo 9-12 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella, tila H1-25.

Kaksiosaisen työpajasarjan jälkimmäinen osa aiheena tekoäly ja kuvat, video ja ääni järjestetään 1.11. ja siinä kouluttajana Toni Pippola (TAMK).

Systeemiajatteluretriitti, syyskuu 2023

Systeemiajattelu – Ekosysteemeissä onnistumisen taidot -retriitti 14.-15.9.2023

Tuottajapankin Systeemiajattelu-retriitissä pureuduttiin ekosysteemeissä onnistumisen taitoihin:
·       Systeemisen ymmärryksen         kehittäminen/kasvattaminen
·       Mukaan kutsumisen taidot
·       Systeemeissä johtamisen taidot
·       Visioajattelu systeemeissä

Fasilitaattorina toimi systeemisyyteen ja verkostoissa onnistumisen kyvykkyyksiin erikoistunut valmentaja, lehtori Veijo Hämäläinen (TAMK), jonka missiona on pelastaa ihmiset huonoilta töiltä aseina yrittäjyys, hyvä johtaminen ja huipputiimi.

Paikkana toimi Kauppilan matkailutila (Kauppilanranta 2, 39500 IKAALINEN).

 

Production case study: The Abyss, syyskuu 2023

Production case: The Abyss -työpaja 11.9.2023

Järjestimme (Tuottajapankki -hanke, TAMK/media-ala ja Pirkanmaan luovat tuottajat ry) yhteistyössä FilmTampereen ja SF-Studiosin kanssa maksuttoman työpajan 11.9. klo 13-16 NokiaArenan Paidia -tilassa.

Työpajassa The Abyss -elokuvan tuottajat Joakim Hansson (SF Studios, Ruotsi) ja Mikko Tenhunen (MJÖLK Movies, Suomi) kertoivat kokemuksistaan useissa eri maissa kuvatun elokuvan tuotantoprosessista, rahoituksesta sekä budjetoinnista ja jakoivat projektin myötä syntyneitä oppeja ja koppeja. Lisäinfoa elokuvasta täällä.

Työpajaan osallistuneet kutsuttiin myös Tampereen kaupungin vastanotolle 11.9. klo 17.30 (Raatihuone) sekä elokuvan ensi-iltanäytökseen klo 18.30 elokuvateatteri Plevnaan.

Tuottajien työhyvinvointipäivä, elokuu 2023

Pirkanmaan alueella toimivien tuottajien työhyvinvointipäivä 18.8.2023 

Tuottajien työhyvinvointipäivässä upotettiin kirjaimellisesti kädet saveen ja taiteeseen sekä ammennettiin käytännön oppeja kehollisista menetelmistä hermoston tasapainottamisen tueksi.

Päivä alkoi vapaaehtoisella omakustanteisella lounaalla klo 11-11:45 Nokian Tehdassaaren kahvilassa (Souranderintie 2, 37100 Nokia), josta siirryimme Nokian Nansotalolle työpajoihin klo 12-17.

Päivään kuuluivat vaihtoehtoiset työpajat (1A ja 1B), jonka jälkeen kaikille yhteinen työpaja (2). Paikka: Nansotalo, Tanhuankatu 2, 37100 Nokia

1A) klo 12-14:30/15 Elämän malja -keramiikkatyöpaja  
Miltä elämäsi malja näyttää juuri nyt? Tai mitä haluaisit maljan sinulle tarjoavan tulevaisuudessa? Apumuotin avulla sekä muovailemalla/makkaratekniikalla toteutetaan jalallinen malja.  Esineen voi tehdä pelkistetysti tai halutessaan yhdistää siihen veistoksellisia elementtejä. Opettaja lasittaa esineet kurssin jälkeen. Keramiikkatyöpajan ohjasi keraamikko Silja Merikallio.

1B) klo 12-14:30/15 Kerroksia kerroksia -taidetyöpaja
Monitekniikkatyö kangaspohjalle. Tässä pajassa tehdään kasviaiheinen teos kerros kerrokselta käyttäen useampia erilaisia tekniikoita. Päämateriaalina akryylimaali (sekä maalaten että leimaten), liitu ja tussit. Taidetyöpajan ohjasi graafinen suunnittelija, kuvittaja Anu-Riikka Lampinen.

2) klo 15-17 Kehollisia menetelmiä hermoston tasapainottamisen tueksi
Työpajan ohjasi Psykofyysinen fysioterapeutti Maria Maljanen.

Tuottajien aivoterveys, helmi-huhtikuu 2023

Aivot irti narikasta – kohti kestävämpää aivoterveyttä 21.2.-18.4.2023

Aivoterveys-koulutuskokonaisuudessa käsiteltiin kuormitusta purkavia tekijöitä ja aivoterveyteen vaikuttavia konkreettisia asioita.

Koulutuskokonaisuuden toteutustapoina olivat alustukset, työpajat, pienryhmätapaamiset (etänä) ja itsenäiset tehtävät. Etätapaamiset järjestettiin viikoilla 12-15. Ryhmän koko enintään 20 henkilöä.

Lähitapaamisten teemat
1) 21.2. klo 12.30-15.30 Aivoterveys osana hyvinvointia: Kuormitustekijöiden tunnistaminen ja kehon viestien havainnointi. Itsensä johtaminen oman hyvinvoinnin tukena. Työkaluja ja ymmärrystä yksilölliseen muutosprosessiin. (Katri Salmenoja)

2) 17.3. klo 12.30-15.30 Aivoterveyttä tukeva arki I: Hyvinvointia tuottavien tekijöiden tunnistaminen ja tiedostaminen. Henkilökohtainen ruokamatka kuvien avulla. Aktivoi aivosi rytmillä, musiikilla ja liikkeellä. (Pipsa Tuominen ja Jaana Sahlsten)

3) 18.4. klo 12.30-15.30 Aivoterveyttä tukeva arki II: Välineitä voimaantumiseen. Oivalluksia ja kokemuksia prosessista. ( Pipsa Tuominen, Jaana Sahlsten ja Katri Salmenoja)

Kouluttajina toimivat Pipsa Tuominen (TtT, opettaja TAMK), Jaana Sahlsten (ETM, lehtori TAMK) ja Katri Salmenoja (KM, johtamisen psykologia).

Lähitapaamiset tapahtuivat TAMK pääkampuksella, Kuntokatu 3, tila C4-05c.

Koulutus järjestettiin yhteistyössä Kestävä aivoterveys -hankkeen kanssa.

Tuottajien somekoulutukset, tammi-maaliskuu 2023

Tuottajien somekoulutukset 25.1.-8.3.2023

Pirkanmaan alueella toimiville tuottajille suunnattu somekoulutus järjestettiin neljän kerran kokonaisuutena.

Koulutusten aiheet ja ajankohdat:

Somestrategian rakennuspalikat-workshop
Ke 25.1.2023 klo 13-15
Tapaamisen aikana käytiin läpi kaikki somestrategian suunnittelemisen kannalta tärkeät rakennuspalikat. Puhuimme esimerkiksi kohderyhmien määrittelystä, kanavavalinnoista, tavoitteista ja mittareista sekä oikeanlaisten sisältöjen valitsemisesta. Workshopin aikana osallistujat pääsivät täyttämään jokainen omaa somestrategia-työkirjaa.

Sisältöjen tekemisen workshop
ke 8.2.2023 klo 12-15(.30)
Työpajan aikana puhuttiin sisältöjen tekemisestä hyvin käytännöllisellä tasolla. Osallistujat pääsivät täyttämään omaa sisältökalenteripohjaa sekä ideoimaan ja jopa toteuttamaan muutamia harjoitussisältöjä.

Somen analytiikkaa ja maksettua markkinointia
ke 22.2.2023 klo 13-15
Tällä somekerralla keskityttiin somen ammattilaistyökalujen tarjoamiin analytiikkaominaisuuksiin sekä maksetun markkinoinnin perusteisiin. Saimme myös paikalle vierailijan, Maria Sumuvuoren Myynninmaailmasta, joka kertoi heidän kokemuksiaan maksetusta markkinoinnista ja analytiikasta.

Vaikuttajamarkkinointi ja spesiaalitoive
ke 8.3.2023 klo 13-15
Viimeisellä somekerralla tutustuttiin vaikuttajamarkkinoinnin ja videoiden teon maailmaan.

Paikkana TAMK pääkampus, Kuntokatu 3, Tampere. 25.1. ja 8.2. tilana B3-27, 22.2. tilana H1-26 ja 8.3. tilana B6-32. Kouluttaja toimi Miina Kivelä (Digimarkkinoinnin lehtori, ammatillinen opettaja, TAMK).

Tuottajien hankekirjoitusleiri, tammikuu 2023

Tuottajien Hankekirjoitusleiri 12.-13.1.2023 Murikanrannassa

Leirillä keskityttiin erityisesti Luovan Euroopan hakuun sekä uuden rakennerahasto-ohjelman aukeaviin ESR ja EAKR-hakemuksiin.

Leirin aikana osallistujat pääsivät uppoutumaan oman hankeidean työstämiseen tsemppaavassa ilmapiirissä, kollegat mukana sparraamassa.

Fasilitaattorina toimivat Päivi Puutio TAMKin ulkoisen rahoituksen yksiköstä, Susanna Ihanus ja Minna Holopainen Tuottajapankki-hankkeesta ja vierailevina puhujina Luova Eurooppa-yhteyspisteen ohjelma-asiantuntija Riikka Koivula (Opetushallitus) sekä rahoitusasiantuntija Minna Taipale (Hämeen ELY-keskus), joka kertoi ESR+ -hausta luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen teemassa.

Leiripaikkana toimi Murikanranta (Kuterintie 226, 34260 TERÄLAHTI).

 

Taiteellis-tuotannollinen ajattelu, marraskuu 2022

Taiteellis-tuotannollinen ajattelu – kaksiosainen manifestityöpaja 9. ja 30.11.2022

Työpaja manifestista tuottajan työvälineenä ja keinona kehittää omaa taiteellis-tuotannollista ajattelua. Työpajan vetivät Teatteri 2.0:n taiteellinen johtaja, ohjaaja Saana Lavaste ja toiminnanjohtaja, tuottaja Saara Rautavuoma.

Aika ja paikka:
ke 9.11. 2022 klo 11-15
Taiteellis-tuotannollinen ajattelu ja manifesti työvälineenä

Tampereen ammattikorkeakoulu, pääkampuksen tila H2-29, Kuntokatu 3, 33520 Tampere

ke 30.11. klo 10-14 Manifestien purku
Etänä Zoomissa

Sopimusoikeuskoulutus, marraskuu 2022

SopimusoikeuskoulutusHyvä sopimus (ja kuinka se tehdään) – sopimusoikeuden koulutus tuottajille 28.11.2022 

Tuottajille suunnatussa sopimusoikeus-
koulutuksessa käsiteltiin mm. seuraavia teemoja:
– Millainen on hyvä sopimus?
– Miten välttää yleisimmät ongelmatilanteet jo ennakkoon?
– Mitä tuottajan kannattaa tietää sopimusoikeuden perusteista?

Kouluttajana toimi Lottaliina Pokkinen (OTL). Hän on viulistin koulutuksen saanut tekijänoikeusjuristi, tietokirjailija ja ammattineuvottelija, joka auttaa työkseen luovan alan ammattilaisia oman yrityksensä Lehtinen Legal Oy:n kautta.

Aika ja paikka:
ma 28.11. 2022 klo 14-16:30

Tampereen ammattikorkeakoulu, pääkampuksen tila B6-33, Kuntokatu 3, 33520 Tampere

Tuottajien työnohjaus, syksyn 2022 pienryhmä

Työnohjaus tuottajilleTuottajapankki-hankkeen järjestämässä Tuottajien työnohjauksen pienryhmissä tarjottiin luottamuksellista keskustelua oman työn tekemisestä ammattitaitoisen työnohjaajan vetämänä. 

Ryhmiä veti lehtori Carolina Pajula (KM, työnohjaaja (STOry), RMP-motivaatiovalmentaja) ja ryhmät kokoontuivat lähitoteutuksena neljä kertaa syksyn 2022 aikana.

Kokoontumiset tilassa H2-08, TAMKin pääkampuksella Kuntokatu 3, 33520 Tampere

RYHMÄ 1:
keskiviikkoisin 17.8. /14.9./ 12.10. /16.11.
klo 14-16

RYHMÄ 2:
keskiviikkoisin 24.8. /27.9. /26.10. /23.11.
klo 14-16

Mentoreiden valmennukset, 2022

Tuottajapankki-hankkeen Valmentava mentorointi-ohjelman mentoreiden valmennus käynnistyi tammikuussa 2022.

Ryhmää veti lehtori Carolina Pajula (KM, työnohjaaja (STOry), RMP-motivaatiovalmentaja) ja ryhmä kokoontui lähitoteutuksena kuukausittain kevään 2022 aikana.

Kokoontumiset tilassa B5-28, TAMKin pääkampuksella Kuntokatu 4, 33520 Tampere

Valmennus:
to 27.1.2022 klo 10-15
to 24.2.2022 klo 12-15
to 24.3.2022 klo 12-15
to 21.4.2022 klo 10-15

Työnohjaukset:
to 19.5.2022 klo 9-12
to 16.6.2022 klo 9-12
pe 26.8.2022 klo 9-12
to 22.9.2022 klo 9-12
to 27.10.2022 klo 9-12

Mentorointiprosessin päätöstilaisuus pe 11.11.2022

Onnellinen freelancer, marraskuu 2022

Onnellinen freelancer 3.11.2022 – työpaja toimintaympäristön ja johtamisen vaikutuksesta luovan alan työhön

Mitkä tekijät rakentavat toimivan yhteistyösuhteen? Millaista on onnellisen freelancerin työ? Mitkä tekijät vaikuttavat onnistuneeseen yhteistyösuhteeseen? Miten voisimme yhdessä lisätä freelancetyöhön perustuvien toimintaympäristöjen viihtyvyyttä ja hyvinvointia?

Työpajan vetivät lehtori Carolina Pajula (KM, työnohjaaja (STOry), RMP-motivaatio-
valmentaja) ja Lotta Lanamäki (freelance kuvausjärjestäjä, medianomi YAMK ja palvelumuotoilija).

Aika ja paikka:
to 3.11. 2022 klo 10-15

Tampereen ammattikorkeakoulu, pääkampuksen tila B6-32, Kuntokatu 3, 33520 Tampere

Turvallisuudentunteen palvelupolku, lokakuu 2022

Turvallisuudentunteen palvelupolku 27.10.2022

Turvallisuuden tunteen tekijät ja turvallisuuden palvelupolku – asiakaskokemuksia arjessa ja tapahtumissa. Mitä tuottajan tulee tietää turvallisuuden tunteen tekijöistä tapahtumissa ja mikä on turvallisuuden palvelupolku, kuinka sellaisen voi muotoilla.

Kouluttajana Tuija Ylä-Viteli (lehtori, TAMK).

Aika ja paikka:
to 27.10. 2022 klo 12:30-15:30

Tampereen ammattikorkeakoulu, pääkampuksen tila E1-06, Kuntokatu 3, 33520 Tampere

Tuottajien turvallisuusluento, syyskuu 2022

Tuottajien turvallisuusluento 27.9.2022 

Tuottajapankki-hanke organisoi Tuottajan turvallisuuskokonaisuuden syksyllä 2022. Kokonaisuus startasi turvallisuusluennolla. Luennon aiheena laajasti tapahtumaturvallisuus tuottajien näkökulmasta.

Kouluttajana ylitarkastaja Kari Koponen Tukesista (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Kuluttajapalveluiden turvallisuus / Yleisötapahtumat ja moottoriurheilu).

Case: Jääkiekon MM-kisat Tampereella, Juha-Matti Mäkitalo, Turvallisuuspäällikkö Tampereen kaupunki

Aika ja paikka:
ti 27.9. 2022 klo 12-15

Tampereen ammattikorkeakoulu, pääkampuksen tila B6-33, Kuntokatu 3, 33520 Tampere

Tekijänoikeuskoulutus, syyskuu 2022

Tuottajien tekijänoikeuskoulutus 7.9.2022 

Tekijänoikeuskoulutuksen teemana mm. tekijänoikeudet digiaikana eri taidemuodoissa. Koulutuksessa saatiin myös vinkkejä siitä, millaisia asioita sopimuksissa kannattaa huomioida tekijänoikeuden näkökulmasta.

Koulutus järjestettiin yhteistyössä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen kanssa. Kouluttajana Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n lakimies Jaakko Mäntynen.

Aika ja paikka:
ke 7.9. 2022 klo 12-15
Tampereen ammattikorkeakoulu, pääkampuksen tila H1-25, Kuntokatu 3, 33520 Tampere

Tuottajien hankekirjoitusleiri, kesäkuu 2022

Onko mielessäsi hyvä luovan alan hankeidea, mutta rahoitushakemusten teko ei ole tuttua tai tökkii? Tuottajapankki-hanke auttaa Pirkanmaan alueella toimivia tuottajia tässäkin asiassa!

Tuottajapankin hankekirjoitusleirin aikana 9.-10.6.2022 osallistujat saivat tietoa luovan alan ajankohtaisista hauista sekä hankevalmistelun parhaista käytännöistä, mutta ennen kaikkea pääsivät ohjatusti rakentamaan ideasta valmista hankesuunnitelmaa. Apuna olivat TAMKin hankeasiantuntijat ja vierailevat puhujat, ohjelma-asiantuntija Riikka Koivula, Opetushallitus, ohjelmajohtaja Elina Hykkönen, Pirkanmaan liitto ja erityisasiantuntija Marja Kokko, TAMK.

Leirin ohjelma 
torstai 9.6. klo 9-17
Ajankohtaisista hauista ja rahoituksista
Terveiset OPH:sta Luovan Euroopan hausta – Ohjelma-asiantuntija Riikka Koivula, Opetushallitus
Hankekirjoittaminen: tausta, tarve, vaikuttavuus, tavoite, kohderyhmä, toimenpiteet, aikataulutus
Asiaa taloudesta

perjantai 10.6. klo 9-15
Hankekirjoittaminen: tulokset, tiedotus ja vaikuttavuus
Pirkanmaan liiton rahoitukset luovan alan edistämiseksi – Ohjelmajohtaja Elina Hykkönen, Pirkanmaan liitto
Q&A: Kaikki mitä olet vielä halunnut kysyä hankekirjoittamisesta ja -yhteistyöstä

Leirillä keskityttiin erityisesti Luovan Euroopan syksyn hakuun, sekä uuden rakennerahasto-ohjelman aukeaviin ESR ja EAKR-hakemuksiin.

 

Tuottajien työnohjaus, kevään 2022 pienryhmä

Työnohjaus tuottajille

Tuottajapankki-hankkeen järjestämässä Tuottajien työnohjauksen pienryhmässä tuottajat saivat luottamuksellista keskustelua oman työn tekemisestä ammattitaitoisen työnohjaajan vetämänä.

Ryhmää veti lehtori Carolina Pajula (KM, työnohjaaja (STOry), RMP-motivaatiovalmentaja).

Ryhmä kokoontui lähitoteutuksena viisi kertaa kevään 2022 aikana.
ti 22.2.2022 klo 13-15
ti 15.3.2022 klo 13-15
ti 5.4.2022 klo 13-15
ti 26.4.2022 klo 13-15
ti 17.5.2022 klo 13-15

Ryhmän antaman palautteen mukaan pienryhmässä mahdollistui mm. luottamuksellinen ja avoin keskustelu samanhenkisten kanssa, omaan työhön liittyvien kysymysten kiireetön syventyminen, kollegiaalinen tuki, turvallinen tila, verkostoituminen ja oman ajattelun laajentaminen.

Syksyllä 2022 alkaa uusi työnohjauksen pienryhmä, ajankohdat ja ilmoittautumislomakkeen löydät Koulutukset-sivultamme.

 

 

Kevään tuotteistamiskoulutukset tuottajille ja taiteilijoille

Pirkanmaalaisille taiteilijoille ja tuottajille suunnattu maksuton koulutuskokonaisuus sisälsi johdantoluennon lisäksi neljä työpajaa, joissa taiteilijat ja tuottajat pääsivät työstämään omia ideoitaan.

Minkälaisille taide- ja tuotantopalveluille kunta- ja sotesektorilla sekä yrityksillä on tarvetta? Mistä koostuu hyvin tuotteistettu taide- ja tuotantopalvelu?

Työpajoissa kuultiin aiheeseen johdattelevat alustukset ja työstettiin pienryhmissä taiteilijoiden ja tuottajien omia ideoita palveluksi tai tuotteeksi.

Maksuttomat työpajat oli suunnattu pirkanmaalaisille ammattitaiteilijoille ja tuottajille. 

Työpajojen ajankohdat ja paikat:

Taide- ja tuotantopalvelujen tuotteistaminen kuntien tarpeisiin
ke 16.3 klo 15-18, Kulttuuritalo Laikun luentosali (os. Keskustori 4, Tampere)

Taide- ja tuotantopalvelujen tuotteistaminen yritysten tarpeisiin
ke 30.3. klo 15-18, Kulttuuritalo Laikun luentosali

Taide- ja tuotantopalvelujen tuotteistaminen sote-sektorin tarpeisiin
ke 13.4. klo 15-18, Kulttuuritalo Laikun luentosali

Etätyöpaja taide- ja tuotantopalvelujen tuotteistamisesta kuntien, sote-sektorin ja yritysten tarpeisiin
ke 27.4. klo 15-18, etätyöpaja

Taiteellis-tuotannollinen ajattelu -workshopit

Tuottajapankki-hanke järjesti yhteistyössä Teatteri 2.0:n kanssa käytännönläheisen työpajan, jossa tutustuttiin manifestiin tuottajan työvälineenä ja keinona kehittää omaa taiteellis-tuotannollista ajattelua.

Työskentelyssä tuottajat syventyivät oman tuotannollisen ajattelunsa ja ammatillisten periaatteidensa jäsentämiseen ja artikulointiin. Osallistujat muotoilivat teesit, joissa omat arvot ja tavoitteet konkretisoituivat käytännön valinnoiksi ja teoiksi. Manifestin avulla tuottaja selkiyttää itselleen oman toimintansa reunaehtoja ja voi avata niitä myös muille, esim. taiteilijatyöryhmälle, omalle työyhteisölle tai tuleville yhteistyökumppaneille.

Asiantuntijat:
Työpajan vetivät Teatteri 2.0:n taiteellinen johtaja, ohjaaja Saana Lavaste ja toiminnanjohtaja, tuottaja Saara Rautavuoma.

Aikataulu:
Työpaja sisälsi kaksi tapaamista. Yhteisten työskentelyjen välisenä aikana osallistujat työstivät omat manifestinsa, joita käsiteltiin yhdessä toisella kerralla.

ke 6.4.2022 klo 11–15 Taiteellis-tuotannollinen ajattelu ja manifesti työvälineenä
ke 20.4.2022 klo 11–15 Manifestien purku

Paikka:
Tampereen ammattikorkeakoulu, pääkampuksen tila G2-28 (G-rakennus, 2krs.), Kuntokatu 3, 33520 Tampere

Neuvottelutaidon koulutus, huhtikuu 2022

Neuvottelukoulutus

Tuottajapankki-hanke järjesti yhdessä Luovia-hankkeen kanssa maanantaina 11.4. neuvottelutaidon koulutuksen pirkanmaalaisille luovan alan ammattilaisille ja av-alan tuottajille.

Koulutuksessa pohdittiin rakentavaa neuvottelutyyliä ja itselle ominaista käyttäytymistyyliä sekä käytiin läpi konkreettisia vinkkejä neuvottelujen eri vaiheisiin, aina valmistautumisesta neuvottelujen jälkihoitoon asti.

Koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat t vastata mm. seuraaviin kysymyksiin:
– Miten neuvotteluihin kannattaa valmistautua?
– Onko hyvä neuvottelija aina ”hankala tyyppi”?
– Miten rahasta kannattaa puhua?

Kouluttajana toimi Lottaliina Pokkinen (OTL). Hän on viulistin koulutuksen saanut tekijänoikeusjuristi, tietokirjailija ja ammattineuvottelija, joka auttaa työkseen luovan alan ammattilaisia oman yrityksensä Lehtinen Legal Oy:n kautta.

Paikka:
Mediapolis Tampere, Tohlopinranta 31, 33270 Tampere

Ajankohta:
maanantai 11.4. klo 16:30-19

LinkedIn-koulutus kulttuurialalla toimiville

LinkedIn-koulutuksen tavoitteena on sparrata, rohkaista ja innostaa kulttuurialan asiantuntijoita hyödyntämään työssään LinkedIniä.

Käytännönläheisen koulutuksen aikana laitettiin mm. profiilit kuntoon ja käytiin läpi, millainen viestintä ja rutiini LinkedInissä tuottaa tuloksia, miten algoritmit pitäisi ottaa huomioon jne. Koulutuksen sisällöissä vastattiin mm. seuraaviin kysymyksiin:

– Mihin LinkedIniä voi kulttuurialan työssä hyödyntää ja miksi se kannattaa?
– Millainen on hyvä asiantuntijaprofiili?
– Miksi LinkedInissä kannattaa tuoda omaa ja organisaation osaamista esiin?
– Miten LinkedInissä kannattaa viestiä ja millaiset sisällöt toimivat parhaiten?
– Miten voin voimistaa työkaverin/oman organisaation/oman verkostoni viestintää?
– Miten löydän tärkeät kontaktit ja miten verkostoidun tehokkaasti ja fiksusti?

Valmennusten ajankohdat ja aiheet olivat:
pe 11.3. 2022   klo 10-11  Tehosta LinkedIn profiiliasi
pe 18.3. 2022  klo 10-11  Saavuta viesteilläsi oikeat ihmiset
pe 25.3.2022   klo 10-11  Rakenna vahva verkosto
pe 1.4.2022      klo 10-11  Mittaa oman toimintasi tuloksia ja tue muun kulttuuriväen viestintää

Valmennus toteutettiin etänä Zoom -alustalla, tallenteet koulutuksista ovat ilmoittautuneiden käytössä 2kk ajan koulutuksesta. Kouluttajana toimi Viestintätiimi Zenton Hanna Takala.

 

Kevään tuotteistamiskoulutukset tuottajille ja taiteilijoille

Pirkanmaalaisille taiteilijoille ja tuottajille suunnattu maksuton koulutuskokonaisuus sisältää johdantoluennon taiteellisen osaamisen tuotteistamisesta ja neljä työpajaa, joissa taiteilijat ja tuottajat pääsevät työstämään omia ideoitaan.


Luento: Taiteellisen osaamisen tuotteistaminen palveluksi tai tuotteeksi

Johdantoluento järjestettiin torstaina 24.2. Kulttuuritalo Laikussa. Luentostriimi oli katsottavissa YouTubessa 10.3. asti.

Aiheeseen johdattelivat Tampereen ammattikorkeakoulun lehtori ja yrittäjyysvalmentaja Kaisa Kokko sekä kirjailija ja Saara Henriksson.

Kaisa Kokon puheenvuorossa pohdittiin, mitä tuotteistamisella tarkoitetaan ja miksi siitä kannattaisi olla kiinnostunut? Miten tuotteistamista ja palvelumuotoilua voisi soveltaa taide- ja kulttuurialalla? Miksi potentiaalisia asiakkaita kannattaa ottaa mukaan tuotteiden ja palveluiden suunnitteluun? Tiivis paketti teoriaa, ajankohtaisia käytännön esimerkkejä ja työkaluja alkuun pääsyyn auttamiseksi.

Kirjailija Saara Henriksson on Proosakuiskaaja Oy:n toinen perustaja. Puheenvuorossa kuultiin kokemuksista taiteilijan osaamisen muuttamisesta tuotteeksi tai palveluksi. Proosakuiskaajan palveluita ovat kurssit, kustannustoimitus ja arvostelupalvelu.