SoWell-seminaarissa keskusteltiin koronasta ja hyvinvoinnista

SoWell-tutkimushanke järjesti kaikille avoimen seminaarin Kulttuuritalo Laikussa torstaina 7.4.2022. Ajankohtaisia esityksiä ikäihmisten hyvinvoinnista koronapandemian aikana ja sen jälkeen oli saapunut kuulemaan parikymmentä osallistujaa.

Seminaarissa SoWell-tutkijat kertoivat, millaista ikäihmisten arki on korona-aikana ollut, kuinka ikäihmiset voivat SoWell-kyselytutkimuksen perusteella, ja miten digitalisaatio vaikuttaa ikäihmisten elämään. SoWell-tutkijoiden lisäksi seminaarissa esiintyi apulaispormestari Johanna Loukaskorpi, joka kertoi iäkkäiden korona-ajasta Tampereen kaupungin näkökulmasta.

SoWell-hankkeessa aikaisemmin tutkijana toimineen dosentti Jari Pirhosen pitämän kommenttipuheenvuoron jälkeen oli paljon aikaa varattu myös yleisön kysymyksille ja kommenteille. Esitetyt aiheet herättivät paljon pohdintoja osallistujissa. Esimerkiksi hankaluudet digipalveluiden käytössä, heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten tavoittaminen ja kuuleminen sekä kanssaihmisistä välittäminen nousivat keskustelussa esiin.

Kiitos kaikille osallistuneille!