Organisaatiot voivat käyttää materiaaleja kehittäessään turvallisuuskulttuuria. Materiaaleja voi ladata ja niitä saa käyttää maksutta, mutta Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa -hanke tai sen julkaisu on mainittava lähteenä, kun materiaalia käytetään.
Turvallisuuskulttuurin kypsyysanalyysi -kysely
Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa (Safe Food Industry) -tutkimushankkeessa selvitettiin ja kehitettiin hankkeessa mukana olevien yritysten turvallisuuskulttuuria kypsyysanalyysikyselyn avulla.
Kysely auttaa organisaatiota saamaan kokonaiskäsityksen turvallisuuskulttuuristaan eri osa alueilla. Kysely auttaa tunnistamaan turvallisuuskulttuurin kehitystarpeita ja kehittämään turvallisuutta ennakoivasti.
Turvallisuuskulttuurin kypsyysanalyysi kysely suomeksi
Maturity Analysis of Safety Culture survey in English
Käytetty kysely perustuu SafePotential-hankkeessa kehitettyyn kyselyyn. Alkuperäinen kysely löytyy SafePotential-hankkeen verkkosivuilta.
Elintarviketeollisuuden työpaikkatapaturmat -julkaisu
Julkaisun tavoitteena on tukea työpaikkatapaturmien ennaltaehkäisyä elintarviketeollisuudessa. Se sisältää tietoa alan työntekijöiden työtapaturmista, niiden taustatekijöistä ja tapaturmien torjunnassa huomioitavista seikoista.
Julkaisun voi ladata Työturvallisuuskeskuksen verkkosivuilta
Tapauskuvaukset
Käytännön esimerkkejä turvallisuuskulttuurin edistämisestä elintarvikealan yrityksissä.
Tapauskuvaukset ovat saatavilla Työturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla