Aineistot kasassa ja tuloksia tulossa - hankkeen syyskausi starttasi Otaniemessä

Kuva hankkeen projektiryhmästä
Monipaikkaisen työn valmiudet ja käytännöt -hankkeen projektiryhmän kokous pidettiin keskiviikkona 15.8. Otaniemessä Aallon kampuksella.

Monipaikkaisen työn valmiudet ja käytännöt -hankkeen alkuvuosi kului niin sanotusti kenttätyössä kyselyn, organisaatioiden itsearviointien, haastattelujen ja työpajojen muodossa. Intensiivinen aineistonkeruu kannatti: noin 3500 henkilön ja kymmenen organisaation kiinnostava aineisto on nyt kasassa ja odottamassa monipuolisia analyyseja.

Projektiryhmä starttasi syksyn työskentelyä Aalto-yliopistolla Otaniemessä, jossa käytiin tähänastisia alustavia tuloksia yhdessä läpi ja aloitettiin oppaan työstäminen. Syksyn aikana tavoitteena on koostaa tutkimusperustainen ja käytännöllinen opas avoimesti työpaikkojen hyödynnettäväksi. Oppaan arvioitu julkaisemisaika on vuodenvaihteen 2023 – 2024 tienoilla. Oppaan pääkohdat tulevat keskittymään hankkeessa kehitetyn kypsyysmallin kuuteen teemaan: 

·      Fyysinen työympäristö
·      Digitaalinen työympäristö
·      Monipaikkaisen työn johtaminen
·      Monipaikkaista työtä koskevat säännöt ja niistä sopiminen
·      Työyhteisön toimivuus monipaikkaisessa työssä
·      Työntekijöiden voimavarat monipaikkaisessa työssä

Aineistoista on tehty ensimmäisiä analyyseja ja alustavista tuloksista on tarjolla pieniä makupaloja WORK-konferenssissa Turussa 23. – 25.8., jossa Juha Eskelinen puhuu otsikolla A model for assessing organizational capabilities of multilocational work ja Riitta-Liisa Larjovuori otsikolla Who maintains wellbeing at work in multilocational work?. Konferenssin jälkeen esitysten tuloksia voi kurkistaa myös näiltä sivuilta.

21.8.2023, Susanne Mansner ja Laura Bordi