Hankkeessa kehitettiin osallistuvien pirkanmaalaisten pk-yritysten kanssa menetelmä, jonka avulla yritykset voivat kehittää työhyvinvointiaan tarinankerronnan tarjoamien työkalujen avulla.
Käytännössä hankkeen työpajoissa katsottiin ja analysoitiin yhdessä tarkoin valittuja elokuvia. Tavoitteena oli saada uusia oivalluksia, ajatuksia omasta työstä ja työhyvinvoinnista sekä keskustella omasta työstä ja sen kehittämisestä työyhteisössä.
Yrityksen näkökulmasta hanke eteni seuraavasti:
- KEVÄT 2019. DRAMA starttiaamussa I 8.5. esitellään elokuvien analysointiin perustuvaa menetelmää ja karoitetaan yritysten tarpeita, aikatauluja ja reunaehtoja.
- SYKSY 2019. DRAMA starttiaamu II 21.8. Räätälöidään kullekin yritykselle sopiva toteutustapa. Tehdään alkukartoitukset yrityksissä.
- SYKSY 2019. Kaksi työpajaa yhteistyöyritysten esimiehiehille/johtajille/HR:lle tms.
- KEVÄT/SYKSY 2020. Toteutettiin yritystapaamiset, joissa käytiin läpi alkukartoitusten tuloksia ja suunniteltiin työpajojen sisältöjä. Toteutettiin ensimmäinen yrityskohtainen työpaja, johon osallistui mahdollisuuksien mukaan koko työyhteisö.
- JOULUKUU 2020. Toteutettiin kaikille hankkeille osallistuneille yrityksille yhteinen webinaari.
- KEVÄT 2021. Hankkeen loppuseminaari.
Hanke suunnattiin pirkanmaalaisille pk-yrityksille.
Hanketta rahoitti Euroopan sosiaalirahaston Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hankkeen toteuttajina toimivat Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen, musiikin ja median yksikkö sekä sosiaali- ja terveysalan yksikkö, sekä Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunta.