Pirkanmaan AI-lähettiläiden ensimmäinen kokoontumisajo keräsi paikalle useita tekoälystä kiinnostuneita

Pirkanmaan alueen AI-lähettiläs -hankkeen ensimmäinen kokoontumisajo järjestettiin torstaina 3.6.2021. Tapahtuma herätti laajasti kiinnostusta, sillä etukäteen ilmoittautuneiden AI-lähettiläiden lisäksi paikalla oli myös 30 muuta osallistujaa, jotka olivat kiinnostuneita kuulemaan lisää tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista.

Suosio ja kiinnostus yllätti hankkeen asiantuntijat

Tilaisuuden alussa Pirkanmaan alueen projektipäällikkö Kari Naakka toivotti kaikki tervetulleiksi ja kertoi tarkemmin mistä hankkeessa on kyse. Hankkeen asiantuntija Ossi Nykänen esitteli AI-lähettiläs -prosessia laajemmin osallistujille.

–Tilaisuuden laajuus ylitti kaikki odotukset, totesi Naakka. Oli hienoa nähdä, miten paljon aihe kiinnosti osallistujia. Esiintyjille esitettiin paljon kysymyksiä ja AI-lähettiläiden ja yritysten välille virisi useita mielenkiintoisia keskusteluja, Naakka täsmensi.

Tekoälystä on moneksi

Tapahtumassa kuultiin useita mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä hankkeen asiantuntijoilta että tekoälyä hyödyntäviltä yrityksiltä. Muun muassa Heikki Huttunen Visy Oy:stä kertoi, miten tekoälyä on hyödynnetty heidän yrityksessään rekkojen ja junien kuvantamispisteissä, kulunvalvonnassa ja nostureiden päässä olevissa kameroissa, jotka tunnistavat lähtevät ja saapuvat kontit.

Muita esimerkkejä tekoälyn hyödyntämisestä yrityksissään kertoivat Dekati Oy, Eficode Oy, Leomuovi Oy ja TT Gasgets.

Matka on vasta alussa

Tapahtuman lopussa hankkeen asiantuntijat Pekka Pöyry ja Esa Kujansuu opastivat AI-lähettiläitä konkreettisemmin siitä, millä tavoin AI-lähettiläiden matka jatkuu tästä eteenpäin. Naakan mukaan prosessin seuraava etappi AI-lähettiläille on elokuussa, jolloin hankkeessa järjestetään sparrauskeskustelut asiantuntijoiden ja AI-lähettiläiden kesken.

– Odotamme jatkoa innolla. Hankkeessa tehtävät oppimisaihiot ja POC:it (kevyet konseptin testaamiset) ovat hyvin erilaisia ja eri alueilta, aina markkinoinnin ja myynnin tehostamisesta teknisen signaalin laadun parantamiseen. Syksyn matkasta tulee varmasti mielenkiintoinen. Opimme kaikki uusia asioita, miten dataa voidaan hyödyntää tekoälyllä. Tällä hetkellä monia asioita tehdään manuaalisesti, mikä tarkoittaa myös monia rajoitteita, jotka tekoälyllä voidaan poistaa. Uskon, että hankkeen toiselle kierrokselle meillä on hienoa inputtia saaduista tuloksista ja kokemuksista. Tämän vuoden tulokset saadaan jaettua Pirkanmaan yrityksille ja lähettiläsverkostolle ensi vuoden alkupuolella, Naakka täsmentää.

Oletko kiinnostunut AI-lähettiläs hankkeesta Pirkanmaan alueella?

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Kari Naakka (kari.naakka@tuni.fi, +358407294269)