AI-lähettiläs -hankkeen vuosikellon näkökulmasta toimintojen vaiheistus on seuraava:
- Yritysyhteydenotot. Yritysten AI-lähettiläät liittyvät hankkeeseen alustavan kehitystehtävän kera.
- Kokoontumisajo. Esitellään/kerrataan AI-lähettiläs-hankkeen toiminnot, valitut AI-lähettiläät tutustuvat toisiinsa, keskustellaan kehityshankkeiden prosessista ja alustavista aihepiireistä.
- Sparrauskeskustelut. AI-lähettiläät täsmentävät kehitystehtävän tarkan kuvauksen ja tarvittaessa käyvät sparrauskeskusteluja hankkeen asiantuntijoiden kanssa.
- Ensimmäinen työpaja. AI-lähettiläät esittelevät omat kehitystehtävänsä. Kehitystehtävän data-aineistojen tekninen, alustava analyysityö käynnistyy työpajan jälkeen. Työn tukena on AI-lähettiläs-hankkeen aineistoja ja muita työpajaesityksiä.
- Toinen työpaja. AI-lähettiläät esittelevät alustavien analyysiensä tuloksia ja täsmennettyjä kehityshankesuunnitelmia sekä mahdollisesti myös jo PoC-jatkokehitysprojektien ideoita. Työn tukena on AI-lähettiläs-hankkeen aineistoja ja muita työpajaesityksiä.
- Proof of Concept (PoC) -määrittelyt. AI-lähettiläät tekevät kehitystehtävän tulosten pohjalta PoC-suunnitelmia yrityksissä ja suorittavan aihepiirin kokeiluja teknisillä esimerkeillä. Teknisten esimerkkien kehitystyön tukena on AI-lähettiläs-hankkeen aineistoja ja sparrauskeskusteluja. Varsinainen PoC-työ rajataan kuitenkin AI-lähettiläs-hankkeen ulkopuolelle.
- Tulosten jalkautus. AI-lähettiläät jatkavat PoC-projekteja yrityksissään. AI-lähettiläs-hankkeen seuraava kierros alkaa ja AI-lähettiläitä kutsutaan tutustumaan uusiin AI-lähettiläisiin ja esittelemään omaa työtään.