Tervetuloa Yhdessä digimmin -webinaareihin!

Maksuttomat digitaalista osaamista vahvistavat webinaarimme on suunnattu avunkäyttäjille, avustajille sekä muille vammaistyön ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille.

Webinaareissa tutustut Yhdessä digimmin -oppimisympäristöön ja opit hyödyntämään sitä digitaitojen vahvistamisessa. Oppimisympäristössä voi oppia digitaitoja, joita tarvitaan työssä ja koulutuksessa sekä yhteiskunnassa toimimisessa. Tätä kautta digitaidot tuottavat myös iloa ja hyvinvointia. Webinaarien asiantuntijapuheenvuorot perehdyttävät kommunikointiohjelmiin, helppokäyttötoimintoihin ja digihyvinvointiin.

Webinaarisarja toteutuu keväällä huhti- ja toukokuun aikana. Alta löydät webinaarien ilmoittautumislinkin, tarkemmat aikataulut ja kuvaukset.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu webinaareihin  alla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan webinaariin. 

www.dy.fi/72h

Webinaarilinkin saat sähköpostiisi viikkoa ennen tilaisuutta. 

Webinaariohjelma 

Jokaisen webinaarin alusta on varattu 30 minuuttia Yhdessä digimmin -oppimisympäristön esittelyyn ja käyttöönoton opastukseen, jonka jälkeen kuullan asiantuntijoiden puheenvuorot.

Digitaidot työssä ja koulutuksessa
Sähköiset kommunikointiohjelmat DialoQ Talk, Grid 3 ja Boardmaker 7 kuvatyökaluohjelma.

ti 18.4. klo 12–14 

Kommunikointiohjelma voi olla yksi keino puhetta tukevaan tai korvaavaan kommunikointiin. Webinaarissa tutustut kommunikointiohjelmiin henkilökohtaisena kommunikoinnin apuvälineenä. Webinaarissa on esittelyssä kommunikointiohjelmat DialoQ Talk, Grid 3 ja Boardmaker 7 kuvatyökaluohjelma. Tutustut ohjelmien tärkeimpiin asetuksiin ja sivujen muokkaamiseen. Koulutuksessa asiantuntijana on Marina Green-Järvinen Tikoteekilta. Tikoteekki edistää puhevammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja mahdollisuutta kommunikoida yhteisössään sekä yhteiskunnassa. 

Digitaidot työssä ja koulutuksessa
Sähköiset kommunikointiohjelmat GoTalk Now ja Grid for iPad kommunikaation apuvälineenä 

 ti 25.4. klo 12–14 

Kommunikointiohjelma voi olla yksi keino puhetta tukevaan tai korvaavaan kommunikointiin. Webinaarissa tutustut GoTalk Now ja Grid for iPad kommunikointiohjelmiin. Koulutuksessa perehdytään GoTalk Now –ohjelman perusastuksiin sekä uusien sisältöjen muokkaamiseen. Tutustutaan siihen, miten kommunikointiohjelma tabletissa voi olla arjen tukena ja ryhmätilanteissa. Koulutuksessa asiantuntijana on Marina Green-Järvinen Tikoteekilta. Tikoteekki edistää puhevammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja mahdollisuutta kommunikoida yhteisössään sekä yhteiskunnassa. 

 Digitaidot ja hyvinvointi
Aivoergonomia – Kuinka löytää aivoystävälliset työskentelytavat? 

 ti 2.5. klo 12–13.30  

 Arki kuormittaa monimutkaisuudellaan ja ärsykkeiden valtavalla määrällä aivojamme enemmän kuin aiemmin. Moni kärsii keskittymisvaikeuksista ja päivän jälkeen saattaa olo tuntua todella väsyneeltä. Tämä webinaari auttaa sinua ymmärtämään, millaiset asiat kuormittavat aivojamme ja miten omaa työ- tai opiskeluarkea voisi kehittää aivojen hyvinvointia tukevaksi. Saat webinaarissa sekä tietoa että konkreettisia vinkkejä, joita voit alkaa hyödyntää arjessasi heti. Asiantuntijana Mari Laari Heltistä. Mari Laari on innostava ja empaattinen organisaatiopsykologi ja voimavaraekspertti, joka auttaa ihmisiä ymmärtämään kuormitusta sekä löytämään omat voimavarojen lähteet. 

Digitaidot ja hyvinvointi
Palautuminen – Kuinka palauttaa voimavarat kuormituksen jälkeen? 

 ti 9.5. klo 12–13.30 

 Ihmisen keho ja mieli on tehty käytettäväksi ja on normaalia, että koemme kuormitusta. On kuitenkin hyvin tärkeää, että kuormituksen jälkeen palaudutaan, jotta voimavarat pysyvät sopivalla tasolla ja jaksamme arjessa. Tässä webinaarissa opit, mitä psykologisella palautumisella tarkoitetaan ja mitkä asiat edistävät palautumistamme arjessa. Saat konkreettisia vinkkejä siihen, mitä kannattaa tehdä ja millä tavalla omaa palautumisen tarvetta voi havainnoida. Asiantuntijana Mari Laari Heltistä. Mari Laari on innostava ja empaattinen organisaatiopsykologi ja voimavaraekspertti, joka auttaa ihmisiä ymmärtämään kuormitusta sekä löytämään omat voimavarojen lähteet. 

Digitaidot yhteiskunnassa toimimisessa
Käyttöaputoiminnot Apple iOS-laitteissa 

 ti 16.5. klo 12–14  

 Tule oppimaan tai kertaamaan iOS käyttöavun perustoimintoja. Koulutuksessa opetellaan ohjattu käyttö, puhuttu sisältö ja sanelu -toiminnot, sekä kosketuksen mukautuksen asetukset. Koulutuksessa saat myös tietoa iOS käyttöjärjestelmän muista käyttöä helpottavista toiminnoista. 

Asiantuntijana Riikka Marttinen Erilaisten oppijoiden liiton Oppimisen apuvälinekeskuksesta. Riikka Marttinen on toimintaterapeutti ja erityisasiantuntija, joka kouluttaa ja ohjaa erilaisia oppijoita, heidän läheisiään, ammattilaisia ja työelämän toimijoita oppimisen apuvälineistä ja digityökaluista.  

 Digitaidot yhteiskunnassa toimimisessa
Aputoiminnot Windows-käyttöjärjestelmässä 

 ti 23.5. klo 12–14 

 Tule oppimaan tai kertaamaan Windows käyttöjärjestelmän aputoimintoja. Koulutuksessa opetellaan syventävän lukuohjelman sekä sanelun käyttöä Microsoft Edgessä, Power Pointissa ja Wordissa. Opit myös hiiren koon ja nopeuden asetuksista. Koulutuksessa käydään myös läpi muita Windows käyttöjärjestelmän käyttöä helpottavia toimintoja. Asiantuntijana Riikka Marttinen Erilaisten oppijoiden liiton Oppimisen apuvälinekeskuksesta. Riikka Marttinen on toimintaterapeutti ja erityisasiantuntija, joka kouluttaa ja ohjaa erilaisia oppijoita, heidän läheisiään, ammattilaisia ja työelämän toimijoita oppimisen apuvälineistä ja digityökaluista.