Virtuaalikuntoutus tuo kuntoutuksen palveluihin monipuolisuutta, toteavat Lea Saarni ja Taina Jyräkoski

Mies istuu sohvalla VR-lasit päässä.

Voisiko digitalisaatiota ja virtuaaliteknologioita hyödyntää jo nyt paljon enemmän kuntoutuksessa? Mikä estää tai hidastaa niiden käyttöönottoa ja hyödyntämistä? Onko helppokäyttöisiä virtuaaliteknologioita ja niiden sisältöjä saatavilla ja saavutettavissa kuntoutukseen? Tieto hyödynnettävistä virtuaaliteknologioista ei saavuta vielä kaikkia kuntoutuksen ammattilaisia eikä itse kuntoutujia. Muun muassa näitä aiheita pohtivat yliopettaja Lea Saarni ja projektitutkija Taina Jyräkoski blogitekstissään.

Virtuaalikuntoutusta voidaan käyttää laajaan kirjoon erilaisia kuntoutustarpeita, ja yksi sen merkittävimmistä hyödyistä on menetelmän positiivinen vaikutus kuntoutettavan motivaatioon. Virtuaalikuntouksen etenemiseksi tarvitaan asiantuntijuutta ja yhteistyötä kuntoutujien hyväksi. Tätä tavoitellaan virtuaalikuntoutusverkostohankkeessa, kertovat yliopettaja Lea Saarni TAMKista ja projektitutkija Taina Jyräkoski SAMKista.

Alkuperäinen blogiteksti ”Virtuaaliteknologian ja kuntoutuksen vuoropuhelua on vauhditettu Verkostot-hankkeessa” on julkaistu TAMK-blogissa 23.9.2021.