TJANSSI hanke sai upean päätöksen; käsikirja julkaistu

TJANSSI projektipäälliköt Maria Virtanen (Ppirkanmaan liitto), Johanna Kirjavainen (Business Tampere) ja Päivi Puutio esittelemässä hankkeen tuloksia päätöstilaisuudessa 24.8.2023.

TJANSSI- hankkeen päätöstilaisuudessa puhuttiin tulevaisuudesta ja juhlistettiin hankkeen lopputuloksena syntyneen TJANSSI-käsikirjan "Ehdotus systemaattisen ennakoinnin ja tiedolla johtamisen alueellisesta prosessista ja toimintamallista" julkaisua.

Resilienssiä elinkeinoelämälle – kohti tiedolla johtamisen ja ennakoinnin allianssimallia Pirkanmaalla (TJANSSI)- hanke on päättynyt 31.8. 2023. Hankkeen päätöstä juhlistettiin 24.8.2023  ”Pirkanmaan tulevaisuus muotoillaan yhdessä” – tilaisuudessa Tampereen G Livelabissa. Juhlintaan kanssamme osallistui lähes 80 yhteistyökumppania ja yhteisestä tulevaisuustyöstä kiinnostunutta. Tulevaisuusteemojen alustajina päätösseminaarissa puhuivat ennakointityön popularisoinnista kertonut ennakoinnin asiantuntija Liisa Poussa Sitrasta sekä mm. mielenkiintoisia tulevaisuusmuotoilun ajatuksia ja luovaa ajattelua esille nostanut futuristi Elina Hiltunen. Lisäksi kuultiin Tampereen nuorisovaltuuston edustajien luottavaisia mietteitä tulevaisuudesta. Osallistujat saateltiin tilaisuudesta jatkamaan päivän askareita Kamarikuoro Näsin pienryhmän tulevaisuuteen luotaavin sävelin.

Tilaisuudessa julkaistiin myös TJANSSI-hankkeen lopputulos: ”Ehdotus systemaattisen ennakoinnin ja tiedolla johtamisen alueellisesta prosessista ja toimintamallista”.  Käsikirja sisältää ehdotuksen tiedolla johtamisen mallista ennakointityössä sekä ennakoinnin ja tiedolla johtamisen alueellisesta prosessista. Käsikirjan löydät jatkossa täältä: https://pirkanmaa.mediafiles.fi/catalog/Pirkanmaa/r/2024/viewmode=previewview/fc=16%3A14.

Tässä vaiheessa TJANSSI- hankkeen väki kiittää lämpöisesti kaikkia hankkeeseen osallistuneita ja sen toteutusta tukeneita tahoja ja toivottaa hyvää yhteistyötä Pirkanmaan tulevaisuudelle myös jatkossa!