Taito-hankekuulumisia: Puhti / TAKK

Ennen joulua olisi tarkoitus esitellä Taito-hankkeiden kuulumisia täällä blogissa. Ajatuksia on kerätty sekä sähköpostilla että Typeform-nimisellä lomaketyökalulla, joka on saatavilla ilmaiseksi verkossa. Ensimmäisenä ja nopeimpana kyselyyn on vastannut Puhti-hankkeen tiimi TAKK:sta. Puhti – ohjauksen tahto ja taito -hanke onkin ollut aktiivisesti esillä henkilöstön kehittämisen puolella. Tampereen aikuiskoulutuskeskuksesta kyselyyn vastasivat Henna-Riikka Ahvenjärvi ja Tuuli Oksanen.

Henna-Riikka ja Tuuli kertovat, että hankkeessa on viime aikoina kehitetty henkilöstön osaamista erilaisten menetelmien ja digiosaamisen näkökulmasta. Menetelmät, joita on tarkasteltu tulevat opetuksesta, ohjauksesta ja valmennuksesta. Samaan aikaan Puhti-hankkeessa Tampereella on järjestetty perustaitovalmennuksia opiskelijoille ja työstetty Puhti-ohjausmallia. Oma esitys AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä 29.11.-1.12.2017 sekä Digioppimisen areenan kokeilutuokio on työllistänyt Puhti-hankkeen toimijoita TAKK:ssa. Kokeilutuokioon ehtii vielä mukaan, sillä Digioppimisen areena on tulossa 7.-8.12.2017.

Hankkeessa on myös ehditty perehtyä tekijänoikeuksiin. Siltikin näyttää siltä, että Puhtilaisilla on liikaa ideoita, eivätkä he millään ehdi toteuttaa kaikkea. Se on ollut hankalaa tässä hanketyössä. Usein hankkeissa kokeilluista asioista jotkut jäävät elämään. Ahvenjärvi ja Oksanen toivovatkin, että Puhti-hankkeen digityöpajat henkilöstölle ja verkostolle, Puhti-valmennukset, ideat sähköisiin oppimateriaaleihin sekä ohjausmalli jäisivät elämään hankkeen päättymisen jälkeen. Organisaatioon kehitysideoita jalkautetaan esim. henkilöstökoulutuksien toteutuksissa ja sisäisessä viestinnässä mm. intrassa sekä erilaisissa tilaisuuksissa.

Tuoreille hanketoimijoille Henna-Riikka Ahvenjärvi ja Tuuli Oksanen lähettävät terveisiä: ”Rohkeasti kokeilemaan ja tekemään!”. Tämän toivotuksen voimme varmasti kaikki jakaa.